18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăȘtirile zileiO locație unde se țineau protestele din Sri Lanka devine acum tărâm...

O locație unde se țineau protestele din Sri Lanka devine acum tărâm de Crăciun al minunilor de iarnă

O zonă(locație) care a fost cândva sinonimă cu protestele antiguvernamentale din centrul administrativ al capitalei Sri Lanka, Colombo, a devenit acum un tărâm de Crăciun.

Paikiasothy Saravanamuttu, directorul Centrului pentru Alternative Politice din Colombo reflectă asupra motivațiilor guvernelor, în timp ce activistul pentru democrație Thiridu Uduwaagedera spune că lupta continuă pentru oameni.
Parcul Galle Face Green, situat chiar peste secretariatul prezidențial al țării, a găzduit luni de zile mii de protestatari antiguvernamentali. La un moment dat, protestatarii au coborât asupra secretariatului prezidențial însuși și au ocupat clădirea timp de câteva zile înainte de a fi curățată de forțele de securitate, potrivit Reuters.

O zonă unde se țineau acum câteva luni protestele în Sri Lanka a devenit acum tărâm de Crăciun, cu tot ce reprezintă această celebrare


Miercuri (21 decembrie) seara, un brad masiv de Crăciun compus din lumini artificiale a putut fi văzut ocupând spațiul. Câteva evenimente de carnaval, cum ar fi spectacole ale trupei marinei și o expoziție de câini din armată au fost, de asemenea, organizate pe același teren.
Anul acesta, Sri Lanka s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize economice de la independență. Lipsa masivă de mărfuri, cum ar fi benzina și îngrășămintele, împreună cu inflația debilitantă, au alimentat proteste antiguvernamentale în masă, care au dus la demisii guvernamentale și luni de perturbări în capitală.

Protestatarii din Sri Lanka iau cu asalt palatul prezidențial și înoată în piscină

Președintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa va demisiona miercurea viitoare (13 iulie), a declarat sâmbătă (9 iulie) președintele parlamentului țării, după o zi de proteste violente în care manifestanții au luat cu asalt reședința oficială a președintelui și au incendiat locuința premierului din Colombo.

Unii dintre protestatari s-au bălăcit în piscină.

Rajapaksa a părăsit reședința oficială vineri (8 iulie) ca măsură de siguranță înainte de demonstrația planificată pentru weekend, au declarat două surse din ministerul apărării. Reuters nu a putut confirma imediat unde se află președintele.

Premierul Ranil Wickremesinghe a declarat, de asemenea, că este dispus să demisioneze pentru a face loc unui guvern format din toate partidele, a precizat biroul său într-o declarație sâmbătă seara.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...
Ultima oră
Pe aceeași temă