28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalO delegație saudită urmează să îl viziteze pe președintele palestinian Mahmoud Abbas

O delegație saudită urmează să îl viziteze pe președintele palestinian Mahmoud Abbas

O delegație saudită urmează să-l viziteze pe președintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah în această săptămână, a declarat un oficial palestinian, în cadrul eforturilor diplomatice de a ajunge la un acord între Israel și Arabia Saudită, care ar putea implica concesii pentru palestinieni, notează Reuters.

Delegația va fi condusă de emisarul saudit non-resident pentru palestinieni, care a fost numit în funcție în luna trecută, a declarat oficialul.

Vizita vine după ce atât Prințul Moștenitor saudit Mohammed bin Salman, cât și Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au declarat săptămâna trecută că se fac eforturi pentru a ajunge la un acord de normalizare a relațiilor între cele două țări.

Oficialii americani au avertizat că orice acord, care se așteaptă să includă un acord de apărare cu Washington și un program nuclear civil pentru Arabia Saudită, ar fi încă departe de a fi finalizat.

Printre problemele care trebuie rezolvate se numără și chestiunea palestiniană, precum și apelurile pentru reluarea unui proces de pace care să ducă la o soluție cu două state, cu un stat palestinian independent alături de Israel.

Negocierile de pace mediate de SUA între Israel și palestinieni s-au întrerupt în 2014, iar relațiile dintre cele două părți au scăzut abrupt în contextul unei creșteri a violenței.

Săptămâna trecută, Abbas a declarat că niciun acord de pace în Orientul Mijlociu nu va fi realizabil până când palestinienilor nu li se vor acorda drepturi depline, iar ministrul saudit de externe a făcut, de asemenea, apel la reluarea obiectivului unei soluții cu două state.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă