4.2 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăȘtirile zileiO alunecare de teren a afectat insula italiană Ischia

O alunecare de teren a afectat insula italiană Ischia

O alunecare de teren a afectat insula italiană Ischia, provocând pagube materiale și victime omenești.

O femeie a fost găsită moartă și aproximativ 10 persoane erau încă dispărute pe insula de vacanță Ischia, din sudul Italiei, după ce o alunecare de teren a cuprins mai multe clădiri în timpul unei ploi abundente sâmbătă (26 noiembrie), a declarat un oficial local al guvernului italian.

Ploaia torenţială a lovit portul Casamicciola Terme, unul dintre cele şase oraşe mici de pe insulă, la primele ore, declanşând inundaţii şi doborând clădiri.

O alunecare de teren a provocat pagube și victime pe insula Ischia, punând în alertă autoritățile din Italia

„ În prezent, numărul deceselor confirmat este de unul, o femeie. Au fost găsite opt persoane dispărute, inclusiv un copil, iar încă aproximativ 10 sunt date dispărute”, a declarat prefectul de  Napoli, Claudio Palomba, într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

Ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini, a declarat mai devreme, în timpul unui eveniment din Milano, că opt persoane au fost ucise.

Șaptezeci de pompieri lucrează pe insulă, care se află la aproximativ 30 km (19 mile) de Napoli, pentru a salva locuitorii din clădirile avariate și pentru a căuta persoane dispărute, au declarat pompierii din Italia pe Twitter.

Inundațiile au provocat moartea a cel puțin nouă persoane în centrul Italiei

Ploile torențiale și inundațiile au lovit regiunea Marche, din centrul Italiei, încă de la orele târzii ale zilei de joi (15 septembrie), provocând moartea a cel puțin nouă persoane, în timp ce alte patru erau încă date dispărute, a anunțat vineri (16 septembrie) presa italiană.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise în urma unor inundații fulgerătoare în centrul Italiei.

Autoritățile din regiunea Marche au declarat vineri (16 septembrie) că salvatorii sunt încă în căutarea supraviețuitorilor.

Inundațiile fulgerătoare s-au declanșat după o ploaie de două-trei ore.

În mai multe orașe din jurul capitalei regionale Ancona, străzile inundate au făcut loc mașinilor răsturnate și caselor ruinate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...
Ultima oră
Pe aceeași temă