7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialEducațieNu se găsesc directori de școli

Nu se găsesc directori de școli

Și sesiunea recent deschisă a concursului pentru directori de școli are mai puțini candidați decât posturi vacante la nivel național.

Potrivit informațiilor obținute de cotidianul național “România liberă” de la Ministerul Educației (ME), la actuala sesiune a concursului de ocupare a posturilor vacante de directori și directori adjuncți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar s-au înscris 1.123 de candidați.

La proba scrisă au fost prezenți doar 918 candidați.

Aceasta, în condițiile în care, la nivel național, mai erau vacante peste 1.600 de posturi.

Prin urmare, chiar și în situația puțin probabilă în care toți candidații vor promova concursul, tot vor rămâne aproximativ 500 de posturi de directori și directori adjuncți ce vor fi ocupate în continuare de oameni numiți politic.

O următoare sesiune a concursului ar putea fi organizată, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Situația în Capitală

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a organizat proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat în centrul special organizat la Colegiul Naţional “Şcoala Centrală”.

Potrivit unui comunicat de presă al ISMB, în Bucureşti s-au înscris la proba scrisă 98 de candidaţi.

Evaluarea se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în prezenţa candidatului.

Rezultatele sunt afișate pe site-ul www.ismb.edu.ro şi la sediul ISMB.

Contestaţiile pot fi depuse electronic la adresa office@ismb.ro pe 8 şi 9 septembrie şi se soluţionează pe 12 şi 13 septembrie. Rezultatele finale vor fi afişate în data 13 septembrie, la ora 16,00, pe site-ul www.ismb.edu.ro şi la sediul ISMB.

“La toate activităţile din cadrul probei scrise participă, în calitate de observatori, reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale, reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor, reprezentanţi ai cultelor şi ai agenţilor economici parteneri”, arată ISMB.

În perioada 22 – 29 septembrie va avea loc proba de interviu. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 septembrie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că proiectul Legii învățământului preuniversitar prevede posibilitatea încetării mandatului unui director de şcoală.

“Există pentru prima oară menţionată în lege, nu ne face plăcere, dar este o realitate, posibilitatea de încetare a mandatului unui director de şcoală în situaţia în care ANISC constată că nu s-au îndeplinit standardele minimale de calitate”, declara Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei declarații de presă susținute înaintea lansării în dezbatere publică a proiectelor Legii învățământului preuniversitar și Legii învățământului superior.

Perioada de dezbatere publică a noilor legi a expirat pe data de 24 august.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă