-1.1 C
București
joi, 9 februarie 2023
AcasăInternaționalNoua Zeelandă uimește lumea: intenționează să pună taxe fermierilor pentru gazele emise...

Noua Zeelandă uimește lumea: intenționează să pună taxe fermierilor pentru gazele emise de oi și vaci

Noua Zeelandă a lansat miercuri (8 iunie) un plan proiect pentru a stabili un preț(taxe) al emisiilor(gazelor) agricole de la oi și vaci în încercarea de a aborda una dintre cele mai mari surse de gaze cu efect de seră din țară.

Noua Zeelandă intenționează să pună un preț pe gazele emise de oi și vaci pentru a aborda una dintre cele mai mari surse de gaze cu efect de seră ale țării, potrivit Reuters.

Noua Zeelandă găzduiește:

– 5 milioane de oameni

– 10 milioane de vite

 – 26 de milioane de oi

Noua Zeelandă ar introduce aceste noi taxe pentru emisiile de gaze de la oi și vaci de abia din 2025

Conform planului aflat în proiect, fermierii ar plăti pentru emisiile de la animale din 2025.

Gazele agricole de scurtă și lungă durată vor fi tarifate separat, dar se va folosi o singură măsură pentru a calcula volumul acestora.

Veniturile din schema vor fi investite în cercetare, servicii de dezvoltare și consiliere pentru fermieri.

O decizie finală cu privire la această schemă este așteptată în decembrie 2022.

Reuniuni emoționante pe măsură ce australienii se întorc în Noua Zeelandă

Australienii au început să sosească în Noua Zeelandă miercuri, după ce statul și-a deschis granițele pentru călătorii din țara vecină pentru prima dată de la jumătatea anului 2021.

Imaginile de la televizor au arătat scene emoționante ale familiilor și prietenilor reuniți în timp ce două zboruri din Australia au aterizat la Auckland. Dansatorii maori i-au întâmpinat pe pasagerii sosiți cu cântece și dans, în timp ce celor care așteptau în Arrivals Lounge le-au fost distribuite semne cu „Hello & Kia Ora & G’day & Welcome”, conform Reuters.

Australienii se reîntorc în Noua Zeelandă după ce cele mai dure restricții din timpul pandemiei au început să fie ridicate
Noua Zeelandă a avut unele dintre cele mai dure măsuri restrictive din lume, în timpul pandemiei, iar granițele sale au fost închise în cea mai mare parte a timpului din martie 2020, cu excepția unei bule de călătorie de scurtă durată între Noua Zeelandă și Australia anul trecut, care a fost suspendată după câteva luni pe măsură ce COVID-19 s-a răspândit.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Joe Biden a promis „sprijin total” Turciei și Siriei

Președintele SUA, Joe Biden,și-a prezentat condoleanțele și a spus că oferă „sprijin total” Turciei și Siriei, relatează CNN, potrivit stiripesurse.ro. Acestea au fost primele declarații...

Comportamentul de ospătar al diplomației române sau despre cum râde presa maghiară de iohaniști

Dacă în vremurile înnegurate, ardelenilor le veneau edicte criminale de la Budapesta, în timpurile moderne, luarea peste picior. Publicația Magyar Nemzet scoate miezul din miez....

7 sfaturi pentru a alege mobilierul pentru camera de zi

Camera de zi este primul spațiu pe care vizitatorii dvs. îl vor vedea odată ce intră în casa sau apartamentul dvs. Pentru a crea...
Ultima oră
Pe aceeași temă