21.8 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalNoua Zeelandă uimește lumea: intenționează să pună taxe fermierilor pentru gazele emise...

Noua Zeelandă uimește lumea: intenționează să pună taxe fermierilor pentru gazele emise de oi și vaci

Noua Zeelandă a lansat miercuri (8 iunie) un plan proiect pentru a stabili un preț(taxe) al emisiilor(gazelor) agricole de la oi și vaci în încercarea de a aborda una dintre cele mai mari surse de gaze cu efect de seră din țară.

Noua Zeelandă intenționează să pună un preț pe gazele emise de oi și vaci pentru a aborda una dintre cele mai mari surse de gaze cu efect de seră ale țării, potrivit Reuters.

Noua Zeelandă găzduiește:

– 5 milioane de oameni

– 10 milioane de vite

 – 26 de milioane de oi

Noua Zeelandă ar introduce aceste noi taxe pentru emisiile de gaze de la oi și vaci de abia din 2025

Conform planului aflat în proiect, fermierii ar plăti pentru emisiile de la animale din 2025.

Gazele agricole de scurtă și lungă durată vor fi tarifate separat, dar se va folosi o singură măsură pentru a calcula volumul acestora.

Veniturile din schema vor fi investite în cercetare, servicii de dezvoltare și consiliere pentru fermieri.

O decizie finală cu privire la această schemă este așteptată în decembrie 2022.

Reuniuni emoționante pe măsură ce australienii se întorc în Noua Zeelandă

Australienii au început să sosească în Noua Zeelandă miercuri, după ce statul și-a deschis granițele pentru călătorii din țara vecină pentru prima dată de la jumătatea anului 2021.

Imaginile de la televizor au arătat scene emoționante ale familiilor și prietenilor reuniți în timp ce două zboruri din Australia au aterizat la Auckland. Dansatorii maori i-au întâmpinat pe pasagerii sosiți cu cântece și dans, în timp ce celor care așteptau în Arrivals Lounge le-au fost distribuite semne cu „Hello & Kia Ora & G’day & Welcome”, conform Reuters.

Australienii se reîntorc în Noua Zeelandă după ce cele mai dure restricții din timpul pandemiei au început să fie ridicate
Noua Zeelandă a avut unele dintre cele mai dure măsuri restrictive din lume, în timpul pandemiei, iar granițele sale au fost închise în cea mai mare parte a timpului din martie 2020, cu excepția unei bule de călătorie de scurtă durată între Noua Zeelandă și Australia anul trecut, care a fost suspendată după câteva luni pe măsură ce COVID-19 s-a răspândit.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dîncu, așteptat în PSD să dea explicații despre întâlnirea cu Coldea

Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al PSD, și Radu Popa, deputat PSD, sunt așteptați să ofere explicații despre cum au ajuns să ia...

Popa (BNR): Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani

Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani, afirmă Cristian Popa, membru în consiliul de administrație al Băncii Naționale, în cadrul...

De ce sa alegi anvelope second hand?

Anvelopele second hand sau anvelopele folosite, sunt anvelope care au fost deja utilizate pe alte vehicule inainte de a fi vandute ca produse second...
Ultima oră
Pe aceeași temă