29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiNoua listă verde este vechea listă verde. Vezi când se va modifica

Noua listă verde este vechea listă verde. Vezi când se va modifica

Lista anunțată ca actualizată săptămânal, cu intrare în vigoare marțea, la ora 0.00, a rămas identică, în formula stabilită în urmă cu șapte zile, fără noi țări intrate sau ieșite din zona „verde”.

Potrivit articolului 1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență adoptată luni seară, lista cu statele pentru care se impune măsura izolării/carantinei la locuință/locația aleasă, elaborată de Institutul de Sănătate Publică și aprobată prin cele două hotărâri anterioare din 13 iunie și 23 iunie, își menține valabilitatea.

O nouă modificare va fi adusă abia după ce la nivelul Uniunii Europene se va stabili un criteriu unitar privind accesul cetățenilor precum și obligativitatea acestora de a sta sau nu timp de două săptămâni în izolare la domiciliu sau carantină. Printre cei afectați de decizie se numără și turiștii care vor să petrească vacanța de vară în Turcia, o destinație îndrăgită de români și rămasă în afara țărilor din zona „verde”.

Cele mai citite

Superliga 2024-2025. Începe noul sezon, iar Farul se va bate cu o nou promovată

Astăzi după-amiază debutează sezonul competițional intern 2024-2025, Superliga, marcând cea de-a 107-a ediție a campionatului românesc. https://www.youtube.com/watch?v=A1qfXSotkFk Într-o atmosferă plină de anticipație, 16 echipe pornesc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă