12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăPoliticăNou ministru de externe pentru Republica Moldova

Nou ministru de externe pentru Republica Moldova

Premierul Dorin Recean a făcut anunțul în cadrul ședinței guvernului de la Chișinău că vicepreședintele parlamentului, Mihai Popșoi, urmează să preia funcția de ministru de externe al Republicii Moldova, conform informațiilor furnizate de portalul Deschide.md.

“De săptămâna viitoare, portofoliul la Ministerul de Externe îl va prelua actualul vicepreşedinte al parlamentului, Mihai Popşoi. Vreau să-i mulţumesc domnului Popşoi pentru că se va alătura echipei guvernamentale”, a declarat el.

Apare un nou minister

Totodată, Recean a precizat că în structura guvernamentală ar urma să apară un nou minister. Este vorba de Ministerul pentru Afaceri Europene care va fi condus de actualul secretar de stat al MAEIE, Cristina Gherasimov, notează Agerpres.

“Portofoliul de integrare europeană va fi încredinţat Cristinei Gherasimov, care va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene care va coordona şi activitatea Biroului de Integrare Europeană”, a adăugat şeful executivului moldovean.

Nicu Popescu a anunţat miercuri că părăseşte funcţia de ministru de externe, afirmând că are nevoie de o pauză, dar a subliniat că va continua să contribuie la eforturile de aderare a Republicii Moldova la UE.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă