5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiNicușor Dan: Lucrările de reparaţii la planșeul din Piața Unirii nu vor...

Nicușor Dan: Lucrările de reparaţii la planșeul din Piața Unirii nu vor începe mai devreme de 2025

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, luni, că lucrările de reparaţii la planșeul din Piața Unirii nu vor începe mai devreme de 2025.

“Lucrările efective nu vor începe mai devreme de 2025”, a spus primarul general la Digi 24, conform agerpres.ro.

El a menţionat că marţi, la sediul Primăriei Capitalei, va avea loc o întâlnire a specialiştilor, dar şi a reprezentanţilor PMB, ai Primăriei Sectorului 4 şi ai Apelor Române, pentru a discuta despre coordonarea lucrărilor.

Pe de altă parte, primarul general a subliniat că deocamdată nu se ştie cât de afectată va fi Piaţa Unirii de lucrările de reparaţii. Acest aspect va fi stabilit abia peste câteva luni, atunci când se va şti cum vor fi realizate lucrările de reparaţii.

Nicușor Dan vrea să repare planșeul de la Piața Unirii de abia în 2025, fiind două variante pentru consolidare

“Planşeul este acea bucată de construcţie care este deasupra Dâmboviţei şi peste care este o parte din Piaţa Unirii şi pasajul rutier. Acest planşeu este într-o stare proastă. În momentul acesta se face o expertiză. E clar că trebuie intervenit. Există două variante: fie se poate consolida de sus în jos, caz în care nu trebuie să facem nimic la suprafaţă; fie trebuie să săpăm tot, ca să punem planşeul din nou. Acest planşeu este lângă linia de metrou 1. Deci nu se pune problema ca metroul, chiar în a doua variantă, în care se sapă, să nu funcţioneze. Iar linia 3 de metrou trece pe dedesubt. Nu se pune problema de afectare a metroului. În schimb, în varianta a doua se pune problema de o afectare a circulaţiei rutiere la suprafaţă. În ipoteza în care vom merge pe această soluţie, trebuie să avem o soluţie inteligentă pentru un an şi jumătate – doi, cât vor dura lucrările”, a precizat Nicuşor Dan.

El a menţionat că a fost contractat un studiu de fezabilitate pentru a prelungi liniile de tramvai care au fost “în mod artificial” întrerupte, atunci când s-au realizat lucrările pentru centrul civic şi Bulevardul Unirii.

“Sunt tramvaie, de exemplu 32 care se opreşte la Mitropolie, sunt alte tramvaie care se opresc la Piaţa Sfântul Gheorghe. Ce vrem noi să facem este să le unim prin Piaţa Unirii, în aşa fel încât să avem nişte diagonale, prin centrul oraşului”, a spus edilul.

EXCLUSIV. După renovarea lăudată de Nicușor Dan, gropi uriașe în Centrul Vechi. FOTO

La aproximativ un an de la reabilitarea anunțată cu surle și trâmbițe de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe mai multe străzi din Centrul Istoric al Capitalei gropile cauzate de lipsa pietrei cubice sau deterioararea pavelelor par mai mari decât înainte de începerea lucrărilor.

Imaginile surprinse de jurnaliștii cotidianului național “România liberă” arată cum pe mai multe străzi din Centrul Istoric al Capitalei, precum Covaci, Lipscani, Șelari și Smârdan, pietonii riscă să se accidenteze serios în gropi de dimensiuni considerabile cauzate, în cele mai multe cazuri, de lipsa bucăților de piatră cubică și deteriorarea pavajelor.

Aceasta în condițiile în care, în urmă cu aproximativ un an, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se filma alături de câțiva muncitori, chiar pe una dintre aceste străzi, anunțând reabilitarea pietonalulului, după 12 ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă