12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăPoliticăNicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului Nicolae Tănase, pentru modul în care a vorbit despre fetele abuzate sexual.

Preotul Nicolae Tănase a avut o declarație mai mult decât jignitoare la adresa tuturor femeilor care sunt abuzate sexual: “Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră la pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face șase ani de închisoare, să facă și ea trei-patru luni. El nu s-a agățat așa, oricum de ea, s-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”.

În atare context, Nicu Ștefănuță a decis să sesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma acestui derapaj, întrucât discriminează și pune într-o ipostază inferioară toate femeile din România.

„În condițiile în care fenomenul violenței sexuale este din ce în ce mai mare în România, nu putem să trecem cu vederea această declarație. Este îngrijorător să vezi un reprezentant al unei instituții să declare că victimele unui abuz sexual trebuie să plătească și ele pentru o faptă pe care nu au comis-o. În România, în 2022, 75% dintre cauzele privind infracțiunea de viol și 74% dintre cauzele privind agresiunea sexuale au fost soluționate prin clasarea dosarului. 92% dintre victimele inculpaților au fost femei, respectiv 215 femei și 1011 fete.

Din acest motiv, ceea ce spune acest preot, încalcă grav legislația, întrucât instigă la anumite fapte penale. Victimele abuzurilor sexuale au nevoie de ajutor din partea noastră, de aceea nu putem să nu intervenim atunci când auzim asemenea declarații.” a explicat europarlamentarul independent român.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), iar din luna decembrie 2023 este și vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European. Este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă