37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă vorbește despre comasarea alegerilor. "Vom căuta soluții"

Nicolae Ciucă vorbește despre comasarea alegerilor. „Vom căuta soluții”

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a făcut mai multe declarații importante miercuri, la Ateneul Român, subliniind necesitatea rațiunii și colaborării între partenerii de coaliție pentru a găsi o soluție cu privire la comasarea alegerilor europarlamentare și locale.

„Vom discuta din nou, vom căuta soluţii, şi eu mizez foarte mult pe raţiunea tuturor, astfel încât să avem o soluţie şi să ne concentrăm pe tot ceea ce înseamnă actul de guvernare, pregătirea tuturor etapelor electorale. Şi în felul acesta să asigurăm în continuare stabilitate prin responsabilitate politică”, a declarat Ciucă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă ia în calcul participarea separată a PNL la alegeri, în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, el a spus că această decizie a fost luată încă din toamna anului trecut.

„Participarea separată am avut-o în vedere încă din noiembrie, când am decis să ne asumăm angajarea în campania din 2024 prin forţe proprii. Avem motto-ul ‘Prin noi înşine’, ca atare nu este vorba despre noi, despre Partidul Naţional Liberal, ci despre ceea ce trebuie să facem pentru a asigura reprezentativitatea necesară votului cetăţenilor. Votul cetăţenilor este cel care contează. Partidele politice trebuie să facă totul ca aceasta să se întâmple în realitate”, a adăugat preşedintele PNL.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă