3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăNicolae Ciucă, primele declarații după învestire: „Avem bani de pensii și salarii!”

Nicolae Ciucă, primele declarații după învestire: „Avem bani de pensii și salarii!”

Nicolae Ciucă a făcut, joi, primele declarații după învestire și a ținut să precizeze că statul are bani de pensii și salarii. Această problemă atât de spinoasă, care a stârnit panică și îngrijorare în ultimele zile, va fi dezbătută în ședința de Guvern.

România are bani pentru plata pensiilor și salariilor, a spus noul premier Nicolae Ciucă, după ce guvernul său a primit votul Parlamentului. Declarația vine în contextul în care fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a avertizat că din 26 noiembrie nu vor mai fi fonduri pentru pensii, salarii și și alocații.

Nicolae Ciucă, primele declarații după învestire

Premierul proaspăt ales a ținut să clarifice problema pensiilor, a salariilor și alocațiilor. El a dat asigurări că românii își vor primi banii. 

„Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor. Sunt asigurate fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sănătăţii. Acestea sunt elemente certe pe care le-am discutat cu ministrul Finanțelor și ministrul Sănătății”, a spus Nicolae Ciucă.

Banii vin după o rectificare bugetară

Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost luați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că banii vor fi dați înapoi la a doua rectificare. Însă o nouă rectificare nu a putut fi făcută câtă vreme România nu a avut un guvern cu puteri depline, așa că banii nu au ajuns înapoi la Ministerul Muncii.

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde suntem cu resursele financiare”, a mai precizat el.

Cele mai citite

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Câciu dă speranțe unor categorii de bugetari în privința salariilor

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat recent că pentru anumte categorii de bugetari, de la anul, ar putea avea loc majorarea salariilor. Salariile personalului auxiliar...

În Serbia mii de manifestanți au oprit traficul rutier ca protest împotriva unui plan minier

În Serbia, mii de manifestanți au blocat sâmbătă şosele, autostrăzi şi artere urbane, într-un nou protest împotriva guvernului şi unui proiect al companiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă