21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiNicolae Ciucă, premier propus de liberali

Nicolae Ciucă, premier propus de liberali

Nicolae Ciucă, premier! Aceasta este decizia liberalilor și a fost votată în unanimitate, în ședința Biroului Executiv Național de joi.

Liberalii au votat în unanimitate, în ședința BEX, care a avut loc joi, începând cu ora 14.00, propunerea ca Nicolae Ciucă să fie desemnat pentru funcția de prim-ministru. Ideea ar fi fost înaintată chiar de președintele partidului, Florin Cîțu, susțin surse participante la ședință, scrie Digi24. De la ora 16, PNL și PSD reiau negocierile pe programul de guvernare. Negocierile vor fi conduse de Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, premier din partea PNL. Ar fi al doilea său mandat

Propunerea ca Nicolae Ciucă să fie desemnat pentru funcția de prim ministru a venit chiar din partea lui Florin Cîțu și a fost votată în unanimitate. 

Practic, în acest moment avem două nume care s-ar putea instala la Palatul Victoria: Marcel Ciolacu, din partea PSD și Nicolae Ciucă, din partea PNL. Rămâne acum de văzut cum va funcționa „rotativa” și care dintre cei doi va conduce primul Guvernul. 

Inițial, Florin Cîțu ar fi vrut să-l propună pe prietenul său cel mai bun, Dan Vîlceanu, dar se pare că această intenție nu a fost agreată în partid. 

Florin Cîțu a ținut cu dinții de funcție și a făcut tot ce i-a stat în putință să devină din nou premier cu acte-n regulă, cu puteri depline. Se pare, însă, că a trebuit să se declare învins, căci PSD a spus răspicat că nu va susține o astfel de propunere.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

AS Roma a câștigat primul trofeu european, Europa Conference League, în finala cu Feyenoord Rotterdam 1-0

AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 92: Kuleba spune că invadatorii vor accepta o încetare a focului doar când vor fi aproape de înfrângere

Rusia se concentrează acum asupra războiului şi va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci când va fi la un pas...

Un viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

În județul Timiș se pune la cale construirea pe o suprafață imensă a unui Parc de distracții, asemănător Futuroscope sau Tivoli, pe 70 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă