0.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiNicolae Ciucă anunță un premier unic din partea PSD și PNL

Nicolae Ciucă anunță un premier unic din partea PSD și PNL

Nicolae Ciucă anunță un premier unic din partea PSD, PNL și UDMR, la finalul negocierilor pentru formarea unui nou guvern.

„Am finalizat toate activităţile care vizau formarea Guvernului. Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier. Am lucrat cele două variante, atât cu o formulă premier PSD, cât şi una PNL. Urmează până mâine dimineaţă să stabilim şi să avem o formulă unică”, a declarat Nicolae Ciucă, propus de liberali pentru mandatul de prim-ministru, relatează Agerpres.

Actualul ministru al Apărării a precizat că ministerele Transporturilor şi Finanţelor, precum şi secretarul general al Guvernului revin, în principiu, partidului care nu va da premierului.

„Mâine (n.red. – luni) vom prezenta în fiecare partid, în forurile partidelor, cele două formule şi urmează să se decidă formula unică”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă sunt nemulţumiri în partid pentru că PNL nu a obţinut mai multe ministere cu bani, Ciucă a menţionat: „Suntem într-o echipă de negociere, am negociat cu celelalte partide, s-a ţinut cont de tot ceea ce reprezintă ponderea parlamentară a fiecărui partid în parte şi în felul acesta s-au purtat negocierile. (…) Aşa cum arată, varianta cu premier PNL, am obţinut mai mult decât data trecută. (…) Este nevoie de foarte multă răbdare, pentru că nu am convenit încă formula unică de premier. Nu ne găsim într-o situaţie pe care să o rezolvăm dintr-o dată, pocnind din degete, este necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalţi şi să furnizăm cetăţenilor români siguranţa de care este nevoie în situaţia în care ne găsim acum”.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, luni, în forurile de conducere, liberalii vor face în aşa fel încât „la prima variantă” să fie premier al PNL.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Incident la metrou Lujerului! O femeie a încercat să împingă oamenii pe șine

A fost alertă la metrou, în stația Lujerului! O femeie a încercat să împingă mai mulți călători pe șinele de tren. Întâmplarea s-a petrecut...

Cum se aleg covorașele profesionale în funcție de spațiul de utilizare

Sunt frumoase, pufoase și ne țin picioarele calde, au un design placut, sunt igienice, au scopuri de curățare sau dezinfectare – totul depinde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă