19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalNEWS ALERT. Atac armat pe aeroportul din Chișinău! Două persoane au fost...

NEWS ALERT. Atac armat pe aeroportul din Chișinău! Două persoane au fost ucise

Un cetăţean străin a deschis vineri focul pe aeroportul din Chișinău, ucigând două persoane. Conform presei de peste Prut, atacatorul a fost în cele din urmă capturat.

Potrivit publicaţiei „Ziarul de Gardă”, un bărbat care a sosit cu un zbor din Turcia a deschis focul şi s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului. Iniţial, cel puţin un poliţist de frontieră a fost rănit, iar aeroportul a fost evacuat şi unitatea specială a poliţiei a intervenit.

Potrivit presei din Moldova, este vorba despre un cetăţean străin căruia i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară. În timp ce acesta era condus pentru efectuarea formalităţilor de returnare din ţară a reuşit să deposedeze de armă un poliţist de frontieră.

Ministerul moldovean de Interne a confirmat că cel puţin două persoane au fost ucise, iar atacatorul a fost capturat şi este rănit.

„La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport”, a comunicat Ministerul de Interne.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...

Cum afectează comasarea alegerilor mii de tineri din România

Mai multe ONG-uri fac apel la premierul țării, Marcel Ciolacu căruia îi cer printr-o scrisoare deschisă să reducă, la 45 de zile înainte...

Cât de speriată este China de întoarcerea lui Donald Trump

Pe cine favorizează cu adevărat China, Joe Biden sau Donald Trump? Răspunsul nu este deloc simplu. Dacă vrei să înțelegi cum se simte China...
Ultima oră
Pe aceeași temă