20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNelu Barbu: Guvernul a decis încetarea mandatului prefectului de Bucureşti

Nelu Barbu: Guvernul a decis încetarea mandatului prefectului de Bucureşti

Prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, considerată o apropiată a Gabrielei Firea, a fost eliberată din funcţie joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului declarând, la finalul şedinţei de Guvern, că “a încetat mandatul prefectului de Bucureşti.

“A încetat mandatul prefectului de Bucureşti. A fost o hotărâre privind încetarea. Nu a fost un act normativ privind numirea, a fost privind încetarea”, a explicat la finalul şedinţei de Guvern purtătorul de cuvânt al Executivului Nelu Barbu.

Cliseru a fost numită în funcţie în 5 iulie 2018, la momentul numirii ea fiind consilier personal al Gabrielei Firea.

Potrivit CV-ului său, Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov în perioada 2013-2014 şi a lucrat în Primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, pe funcţii de conducere: administrator public, respectiv director executiv.

De asemenea, a fost consilier parlamentar în cabinetul Gabrielei Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013.

Speranţa Cliseru a fost acuzată de implicare în decizia privind intervenţia violentă a forţelor de ordine la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă