13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

NATO și Rusia s-ar putea confrunta în Ucraina

În cazul în care Alianţa Nord-Atlantică îşi extinde infrastructura în Ucraina, Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni, că va reacţiona. Guvernul de la Kiev a respins criticile, subliniind că are dreptul de a-şi urmări interesele proprii, informează agenţia Reuters.

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a spus că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre problema centrelor de instruire militară construite de NATO pe teritoriul Ucrainei. „Este clar că trebuie să reacţionăm la aceste lucruri. Am convenit că trebuie să aplicăm măsuri de retorsiune”, a transmis Aleksandr Lukaşenko.

Totodată, Administraţia de la Moscova a avertizat că vor fi luate măsuri pentru apărarea Rusiei şi Belarusului. „Aceste măsuri au rolul garantării securităţii ţărilor noastre. Preşedintele Vladimir Putin a vorbit în mod repetat despre potenţiala extindere a infrastructurii NATO pe teritoriul Ucrainei, spunând că acest lucru ar fi depăşirea liniilor roşii de care a mai vorbit”, a comunicat Kremlinul.

Ucraina a iniţiat săptămâna trecută exerciţii militare comune cu Statele Unite şi cu alte ţări membre NATO, în paralel cu manevre militare organizate de Rusia şi Belarus.

Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei,a respins criticile Rusiei. „Liniile roşii fixate de Vladimir Putin se limitează la frontierele Rusiei. Pe partea noastră de frontieră, stabilim noi ce trebuie să facem pentru protejarea intereselor poporului ucrainean, precum şi a securităţii Ucrainei şi a Europei”, a afirmat Dmytro Kuleba.

Ultima oră
Pe aceeași temă