17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalNASA a calculat ultima zi de viață pe Pământ – Cât mai...

NASA a calculat ultima zi de viață pe Pământ – Cât mai avem de trăit

Universul este un loc infinit, miraculos, neexplorat, plin de marele necunoscut. În acest univers se află sistemul solar și incredibila planetă pe care o numim casă: Pământul.

Stelele și galaxiile care există în spațiul cosmic sunt frumoase și fascinante, dar existența planetei Pământ este singurul motiv pentru care oamenii au prosperat de la începutul timpului. Fără acest glob, viața nu ar putea fi susținută, iar oamenii de știință prevăd că este pe ducă și că nu mai avem mult timp la dispoziție. De fapt, NASA a calculat ziua în care toată viața de pe Pământ va înceta să mai existe.

Răspunsurile NASA

Planeta Pământ se află într-o stare de urgență, iar extincția a devenit o amenințare serioasă pentru viața umană. Cu secole în urmă, dinozaurii umblau pe terenurile pe care trăim. De-a lungul timpului, am asistat la dispariția multor specii de animale. Dacă astronauții nu vor găsi o nouă planetă pe care să supraviețuim, omenirea ar putea fi următoarea pe listă care ar putea dispărea.

NASA este cea mai potrivită instituție care poate răspunde la întrebările legate de existența noastră aici pe Pământ. Acești astronomi și tehnologia lor științifică avansată au determinat cât timp mai poate planeta Pământ să continue să susțină omenirea.

Riscul de dispariție

Nu este un secret că încălzirea globală a pus stăpânire pe planeta noastră. În ultimii ani, știrile au raportat cazuri de incendii de pădure, topirea ghețarilor și condiții meteorologice instabile pe tot globul. Deși aceste tragedii au afectat vieți de pretutindeni, ele nu sunt nici măcar cele mai grave efecte ale soarelui.

NASA susține că oamenii se află într-un risc foarte real de dispariție. Oamenii de știință se tem că, dacă nu pot localiza un alt loc în sistemul solar pentru noi, suntem în mare pericol.

Puterea soarelui

Soarele este o stea frumoasă care ne oferă vitamine, fericire și zile fierbinți de vară. Dar, acest corp ceresc este mai periculos decât pare. Oamenii de știință susțin că sfârșitul vieții așa cum o cunoaștem va fi cauzat de radiațiile solare.

Daunele provocate de soare asupra ecosistemului nostru reprezintă cea mai amenințătoare problemă de mediu, dar nu este singura problemă urgentă. Simulările pe calculator le oferă oamenilor de știință predicții matematice privind starea de sănătate a Pământului, iar aceștia susțin că nu arată prea bine.

1.000.002.021 de ani

NASA a testat starea planetei Pământ cu modele computerizate de peste 400 de ori. Aceste experimente au oferit astronomilor rezultate aproape exacte cu privire la cât timp va mai fi capabil Pământul să susțină viața.

Deoxigenarea este ucigașul tăcut care se presupune că ne va doborî. Dar, nu intrați în panică. Lumea nu va vedea acest decât peste 1.000.002.021 de ani.

Doar pentru că această schimbare nu va avea loc pe planetă în timpul vieții noastre, nu înseamnă că nu ne va afecta. Este important să fim conștienți de calea de declin pe care o întrevede Pământul, deoarece depinde de noi să schimbăm viitorul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă