13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiMoș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj de pace, chiar la Ierusalim, în timp ce un război de aproape două luni între Israel și Hamas continuă, potrivit Reuters.

Issa Kassissieh, îmbrăcat în Moș Crăciun, a călărit o cămilă prin livezile de măslini cu vedere la Orașul Vechi, strigând „speranță, iubire și pace, de la Ierusalim”.

Sărbătorile de Crăciun din regiune sunt de așteptat să fie serbate în format redus în acest an, sub umbra războiului din Gaza, care s-a soldat cu peste 15.500 de oameni uciși, spun autoritățile medicale din enclavă.

Israelul și-a lansat asaltul pentru a anihila islamiștii Hamas, aflați la guvernare în Gaza, ca răzbunare pentru atacul transfrontalier din 7 octombrie al unor oameni înarmați, care au ucis 1.200 de oameni și au capturat 240 de ostatici, conform statisticilor israeliene.

VIDEO. Ierusalimul ține un moment de reculegere pentru ostaticii Hamas

Oamenii s-au adunat luni (30 octombrie) în jurul paturilor pentru copii instalate într-o piață din Ierusalim pentru a ține un moment de reculegere pentru sutele de ostatici luați de militanții Hamas în atacurile sale asupra Israelului din 7 octombrie.

Israelul a declarat că 229 de persoane au fost luate ostatice atunci când militanții au luat cu asalt sudul țării în atacurile care au făcut și 1.400 de morți.

Hamas a eliberat patru ostatici până acum și a declarat că 50 au fost uciși în loviturile de represalii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...

Peste 1000 de persoane la înmormântarea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Peste 1.000 de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, care a fost înmormântat la...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...
Ultima oră
Pe aceeași temă