17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMonarhiștii au adus un omagiu martirilor anticomuniști la Făgăraș

Monarhiștii au adus un omagiu martirilor anticomuniști la Făgăraș

La 9 martie este marcată, în fiecare an, Ziua deţinuţilor politic anticomunişti din perioada 1944-1989.
Cu acest prilej, în fața Monumentului Rezistenței Anticomuniste din Făgăraș a avut loc o ceremonie de comemorare a tuturor celor care, în timpul regimului comunist, au fost prigoniți, sau chiar și-au pierdut viața, în numele libertății și al credinței strămoșești.

La eveniment au participat reprezentanții mai multor instituții locale, ai partidelor politice și ai asociațiilor civice, printre care și Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei.

„ Cu această ocazie, din partea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, am depus o coroană de flori la Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Făgăraș, loc simbolic al luptei împotriva totalitarismului comunist, instaurat odată cu republica ilegitimă.
Republica a umplut închisorile cu elitele societăţii româneşti. Republica a distrus familia şi valorile culturale naţionale.
Sacrificiul martirilor anticomuniști ne emoționează și ne motivează să ne continuăm misiunea pentru aflarea adevărului și redarea rolului cuvenit monarhiei în România.
Dumnezeu să-i aibă în pază pe toți cei care s-au jertfit în perioada dictaturii comuniste pentru ca noi să fim azi liberi!
Trăiască Regina și România Mare în vechile hotare!”, au transmis reprezentanții ANRM, după eveniment.

De asemenea, un sobor de preoți a oficiat serviciul religios în memoria celor închiși sau uciși în temnițele comuniste.

Și liderul monarhiștilor brașoveni, Cristian Urs, a avut un mesaj emoționant pentru cinstirea memoriei celor închiși, torturați sau uciși în închisorile comuniste:

„ Astăzi, 9 martie, la praznicul celor 40 de Sfinți Mucenici, am venit în fața Monumentului Rezistentei Anticomuniste. Acesta a fost ridicat la porțile Cetății Făgărașului, în perioada în care eram consilier local.
Azi este și ziua Foștilor deținuți politic anticomuniști. Un fior m-a străbătut aici, gândindu-mă la bunicul meu, închis pe nedrept în temnițele comuniste, în anii `60. Suferința lui și a celorlalți deținuți politic este motivul pentru care noi trebuie să apărăm cu orice preț libertatea și să fim o națiune care respectă și prețuiește jertfa înaintașilor ei.
Dumnezeu să-i aibă în grija Lui pe toți martirii anticomuniști români!”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă