29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalMinoritățile sexuale, vinovate de fertilitatea scăzută. Declarația controversată a unui demnitar european

Minoritățile sexuale, vinovate de fertilitatea scăzută. Declarația controversată a unui demnitar european

Martina Šimkovičová, ministrul slovac al Culturii, a afirmat într-un interviu că minoritatea LGBTQ+ este responsabilă pentru scăderea ratei fertilității din Europa. Aceste declarații au stârnit controverse și reacții negative.

Într-un interviu acordat tabloidului slovac Topky.sk pe 3 iulie, Martina Šimkovičová a susținut că Europa se stinge din cauza numărului excesiv de reprezentanți ai minorităților sexuale.

Ea a argumentat că heterosexualii sunt cei care creează viitorul prin procreare, iar numărul crescut de persoane LGBTQ+ ar fi cauza scăderii natalității, subliniind că acest fenomen afectează în special „rasa albă”.

Declarațiile ministrului au atras o reacție imediată din partea Institutului pentru Drepturile Omului din Bratislava, care a depus o plângere penală la procuratura generală, acuzând-o de rasism și antisemitism.

Directorul institutului, Peter Weisenbacher, a subliniat că discursul homofob nu este interzis în Slovacia, dar comentariile rasiste și antisemite sunt sancționate. El a făcut un apel public către Šimkovičová să demisioneze, subliniind că astfel de idei nu își au locul în Europa anului 2024.

Minoritățile sexuale, supuse presiunilor din partea autorităților

Drepturile minorităților sexuale au fost supuse unor presiuni crescânde de la preluarea mandatului guvernului de stânga-populist al premierului Robert Fico. Fico a avut anterior declarații controversate, numind adopția de copii de către cuplurile de același sex „o perversiune” și ironizând liderul opoziției Michal Šimečka.

Nu este prima dată când Šimkovičová își exprimă astfel de opinii. În ianuarie, ea a anunțat că Ministerul Culturii va înceta finanțarea proiectelor LGBTQ+ pentru a „reveni la normalitate”.

Anterior carierei sale guvernamentale, ea a fost concediată de postul TV Markíza pentru distribuirea de conținut antimigranți și a continuat să promoveze teorii ale conspirației la canalul TV Slovan.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă