7.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Miniștrii USR PLUS nu participă la ședința de guvern din această seară

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, miercuri, că miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern de la ora 19.00.

USR PLUS va decide, miercuri seară, care vor fi paşii de urmat şi a cerut convocarea unei şedinţe a coaliţiei, pentru joi dimineaţă, după ce ședința de miercuri dimineața a fost suspendată pentru că pe ordinea de zi suplimentară a apărut Programul PNDL 3, fără ca ei să fie anunțați.

„Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern, de la ora 19.00, şi să convocăm o şedinţa a coaliţiei mâine dimineaţă, la ora 10.00, care va defini cum vom proceda în continuare, în acest moment urmând să avem o şedinţă a Biroului Naţional aşa cum am discutat”, a declarat, miercuri, vicepremierul Dan Barna.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PNDL 3 va fi aprobat în şedinţa de Guvern în absenţa miniştrilor USR PLUS, copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat: „Dacă premierul decide să ţină şedinţa de guvern fără miniştrii USR PLUS, atunci ţine o şedinţă formată din două partide. Eu nu cred că poate să o facă”.

Cioloş a precizat că USR PLUS va decide miercuri seară mandatul cu care va merge joi în şedinţa coaliţiei, întrucât decizia ieşirii de la guvernare sau cea a depuneii unei moţiuni de cenzură se ia de către conducerea partidului, nu de către doi oameni.

Întrebat dacă USR PLUS va susţine moţiunea AUR, Dan BArna a afirmat: „După cum am spus, toate opţiunile sunt pe masă. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele ore şi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional”.

Citește și: Președintele dă sfaturi de la Cotroceni: Sunt restanțe care își așteaptă rezolvare

Ultima oră
Pe aceeași temă