23.6 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinisterul Economiei și Turismului promovează România la BBC, alături de realizatorul Charlie...

Ministerul Economiei și Turismului promovează România la BBC, alături de realizatorul Charlie Ottley

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) promovează destinația turistică România, în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, pe postul de televiziune BBC. Campania este realizată în colaborare cu producătorul și realizatorul Charlie Ottley, prezent și el la eveniment.

Campania de promovare are ca scop amplificarea vizibilității și creșterea notorietății României ca destinație turistică în Europa, cu un accent special pe Marea Britanie. Este vizată, astfel, creșterea numărului de turiști, atât britanici, cât și din întreaga Europă, precum și din țările unde canalul britanic de televiziune BBC este difuzat.

În acest sens, MEAT și-a unit forțele cu Charlie Ottley, cunoscut pentru documentarele sale despre România, precum „Wild Carpathia” și „Flavours of Romania”, pentru a crea o serie de videoclipuri care să prezinte frumusețea și diversitatea țării noastre. Astfel, au fost realizate 8 clipuri de prezentare.

Videoclipurile vor fi difuzate în cadrul emisiunilor BBC, pe întreaga durată a zilei, timp de o lună, începând cu data de 15 octombrie. MEAT va beneficia de 80 de difuzări, respectiv 30 de difuzări ale spoturilor cu o durată de 1 minut și 50 de difuzări ale spoturilor cu o durată de 30 de secunde. De asemenea, cele 8 materiale, precum și videoclipul bonus realizat de Charlie Ottley, vor fi folosite pentru promovarea României la târgul internațional de turism WTM Londra, care va avea loc în perioada 06-08 noiembrie 2023, precum și în cadrul altor participări la manifestări expoziționale și acțiuni de marketing.

Asocierea cu postul de televiziune BBC va sublinia valorile și obiectivele MEAT de a promova frumusețea și diversitatea României. Postul de televizune, care funcționează 24 de ore pe zi, este disponibil în aproape toate țările lumii, conținutul fiind accesibil în milioane de camere de hotel, pe avioane, nave de croazieră și dispozitive mobile la nivel global.

Totodată, alegerea lui Charlie Ottley pentru realizarea seriei de clipuri a venit ca firească, prin munca sa realizatorul demonstrând o cunoaștere profundă a țării noastre, fiind un ambasador al frumuseților României peste granițe.

Prin această campanie, MEAT își propune să eficientizeze acțiunile de promovare a României ca destinație turistică atractivă, într-un mod accesibil unei categorii numeroase și variate de public, adaptând conținutul și mesajele cheie necesităților, preferințelor și tendințelor de consum ale turiștilor din Marea Britanie și din țările în care se difuzează BBC.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Năpasta, răscruce între realul si mitologicul romanesc

Saga și odiseea unei femei puternice, la răscrucile dintre real și fantastic, între lumină și întuneric, între dreptate și nedreptate, nevoită de destin și de...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă