37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiMicrosoft aduce funcții noi pe o aplicație veche

Microsoft aduce funcții noi pe o aplicație veche

Compania îmbracă în noi funcții, una dintre cele mai populare aplicații ale sale

Aplicația Notepad din Windows 11 primește spellcheck și autocorrect,  la mai bine de 40 de ani după ce editorul de text a fost introdus pentru prima dată în Windows, în 1983. După 4 luni de teste, gigantul software a început să le activeze pentru toți utilizatorii de Windows 11.

Funcția de spellcheck din Notepad este aproape la fel cu modul în care Word sau Edge subliniază cuvintele scrise greșit, cu o linie roșie.

Microsoft Word a dispus pentru prima dată de o funcție de corectare a textului în 1985, când programul era cunoscut ca Multi-Tool Word pentru sistemele Xenix și MS-DOS, apoi a creat Notepad.

Microsoft a adăugat, de asemenea, autocorrect în Notepad, ceea ce înseamnă că greșelile pot fi corectate și în mod automat, atunci când spellcheck-ul este activ. Autocorectarea poate fi, de asemenea, dezactivată din setările Notepad. Compania vrea să elimine WordPad din Windows 11 mai târziu, în acest an. De aceea, adaugă tot mai multe funcții în Notepad, un contor de caractere, mod întunecat și integrare Copilot.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă