28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Ciucă de Ziua Veteranilor de Război

Mesajul lui Ciucă de Ziua Veteranilor de Război

România datorează veteranilor de război independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială, dedicându-le o zi de reamintire a eroismului lor şi de exprimare a recunoştinţei care li se cuvine pentru totdeauna, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Acesta a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

“România îi onorează astăzi pe veteranii de război cărora le datorează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială, dedicându-le o zi de reamintire a eroismului lor şi de exprimare a recunoştinţei care li se cuvine pentru totdeauna. Dacă trăim într-o ţară care ne aparţine pe deplin şi căreia îi putem hotărî singuri destinul, este pentru că am avut nu doar visul despre un destin românesc în istorie, ci şi bravi români care au apărat acest vis cu arma în mână în Războiul de Independenţă din 1877 şi în cele două războaie mondiale din secolul trecut”, a spus Nicolae Ciucă în mesajul său.

Premierul a subliniat că ultimii veterani de război în viaţă ai României merită preţuirea caldă a generaţiilor prezente pentru că reprezintă istoria glorioasă a ţării noastre.

“Noi, cei din generaţiile din prezent, avem privilegiul de a fi martorii ultimilor veterani români în viaţă ai celui de-Al Doilea Război Mondial, 1.096 de veterani şi veterane şi 24 de văduve de război. Să le arătăm preţuirea caldă pe care o merită şi pentru că sunt istoria noastră glorioasă vie, reuşind încă o mare victorie a sufletului după război, aceea de fi împăcaţi şi a atinge o frumoasă vârstă dincolo de încercările, suferinţele şi pierderile prin care au trecut”, a arătat Ciucă.

Totodată, şeful Executivului a reliefat importanţa ce trebuie acordată campaniei “Recunoştinţă veteranilor de război”.

“Am fost onorat să mă alătur, zilele trecute, campaniei ‘Recunoştinţă veteranilor de război’, iniţiată de Ministerul Apărării Naţionale în 2021. Am susţinut acest proiect şi ca ministru al Apărării, şi în calitate de prim-ministru, din convingerea că e un act de conştiinţă naţională, înainte de toate, să îi cinstim pe aceşti oameni pe a căror bravură s-a sprijinit România în vremuri de răscruce pentru întreaga lume, care sperăm să nu se mai repete niciodată. Vă invit, dragi români, ca şi astăzi să arătăm ultimilor combatanţi români în viaţă din cel de-Al Doilea Război Mondial că îi respectăm, că se află în gândurile noastre cele mai bune, că le transmitem urări de sănătate, viaţă lungă şi urmaşi care să fie mândri că sunt copii şi nepoţi de veteran!”, a mai transmis Ciucă.

Citeește și:

Mesajul lui Iohannis de Ziua Veteranilor de Război

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...

Liderii PSD și PNL negociază data alegerilor prezidențiale din România. Despre un candidat comun nu se mai pune problema

Liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, se vor întâlni, astăzi, 19 iunie, într-o ședință de coaliție în care să decidă...

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...
Ultima oră
Pe aceeași temă