32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăMusicMelodia interzisă de festivalul Oktoberfest

Melodia interzisă de festivalul Oktoberfest

Decizia organizatorilor Oktoberfest din München de a interzice difuzarea hitului “L’Amour Toujours” în cadrul celebrului festival al berii a venit ca răspuns la o serie de incidente regretabile. Mulțimi din Germania au scandat sloganuri de extremă dreaptă pe această melodie pop, lansată în urmă cu peste două decenii.

Această decizie reflectă preocuparea organizatorilor față de utilizarea neadecvată a muzicii în scopuri politice sau ideologice, precum și dorința lor de a menține un mediu festiv și prietenos la Oktoberfest.

“Vrem s-o interzicem şi o vom interzice”, a declarat luni pentru DPA directorul festivalului Oktoberfest, Clemens Baumgärtner, în legătură cu melodia DJ-ului italian Gigi D’Agostino, potrivit Agerpres.

“Nu-i loc pentru astfel de prostii de dreapta la Wiesn”, a spus Baumgärtner făcând referire la Theresienwiese, zona în care are loc anual Oktoberfest.

Melodia în sine nu are conținut de extremă dreapta, însă, conform declarațiilor lui Baumgärtner, aceasta a căpătat “conotații extremiste de dreapta foarte clare” în Germania în ultimele luni.

Incidente repetate în timpul cărora au fost scandate sloganuri rasiste pe această melodie au provocat indignare în Germania, iar videoclipurile care le documentează au devenit virale pe rețelele de socializare.

Ca urmare a acestor incidente, poliția din mai multe landuri germane a anunțat că au deschis anchete privind suspiciuni de incitare la ură. Aceste acțiuni arată seriozitatea cu care autoritățile germane iau în considerare orice manifestare de discurs urii și extremism, chiar și în contexte aparent nevinovate, cum ar fi cele din timpul festivalurilor sau evenimentelor publice.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...

Nicolae Stanciu, după victorie cu 3-0. “Ce am trăit azi nu se mai poate repeta”

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, luni, după victoria impresionantă cu 3-0 împotriva Ucrainei în meciul de debut de...
Ultima oră
Pe aceeași temă