16.8 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăSănătateMedicii de la Timișoara au îndepărtat o tumoră de 3.5 kg

Medicii de la Timișoara au îndepărtat o tumoră de 3.5 kg

Medicii Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara au reușit să salveze o tânără de doar 29 de ani de la amputarea piciorului! Aceștia au reușit să înlăture o tumoră gigant, de 3.5 kg care ocupa în întregime coapsa dreaptă.

„Era o tumoră gigant, care ocupa întreaga coapsă dreaptă, cu particularitatea că pedicolul femural, în zona inghinală, era înglobat în aceasta. Am protejat vasele de sânge şi nervii periferici astfel că pacienta va putea merge bine fără a fi nevoie de intervenţii suplimentare. La sfârşitul operaţiei, tumora cântărea peste 3,5 kg. Acum tânăra pacientă urmează o perioadă de convalescenţă şi tratament specific”, au declarat chirurgii.

Tânăr a trecut prin diverse consultații până să afle ce are cu adevărat.

„Mă durea coapsa dreaptă şi observam cum creşte în volum. Şase ani tot apăreau amorţeli şi furnicături iar la picioare aveam senzaţia de frig. Toate le-am pus pe seama faptului că m-am îngrăşat, apoi ţineam cură de slăbire. (…) Am fost la un spital din Timişoara, unde medicii mi-au făcut o biopsie şi am primit recomandarea să merg la Chirurgie vasculară, la Spitalul Judeţean”, a explicat tânăra, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă