27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalMatteo Salvini, de partea lui Viktor Orban în Parlamentul European

Matteo Salvini, de partea lui Viktor Orban în Parlamentul European

Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga şi partener de guvernare al premierului Italiei, Giorgia Meloni, se alătură noului grup Patrioţii pentru Europa, iniţiativa premierului ungar Viktor Orban.

Agențai de presă spaniolă EFE a anunțat decizia lui Matteo Salvini de a se alătura formațiunii lui Viktor Orban, Patrioții pentru Europa. Un purtător de cuvânt al guvernului ungar a informat că Adunarea Naţională (RN), partidul de extremă dreapta al Marinei Le Pen, va fi următorul care va adera grupului, scrie Reuters, se așteaptă confirmarea. Șeful de personal al lui Orban, Gergely Gulyas, a declarat că partidul de extremă dreapta Alianţa pentru Germania (AfD) nu va face parte din „Patrioţii pentru Europa”.

După multă muncă, se naşte la Bruxelles, împreună cu Liga, marele grup al „Patrioţilor”, care va fi decisiv în schimbarea viitorului acestei Europe.

Matteo Salvini

Politicianul italian dădea semne de săptămâna trecutp că decizia de a se alătura fusese deja luată. Acesta salutase anunţul făcut de partidul extremist spaniol Vox care transmisese că părăseşte grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR) al lui Meloni, comentând că schimbarea în Europa crește.

Din formaţiunea de extremă dreapta „Patrioții pentru Europa” mai fac parte Partidul Libertăţii din Austria (FPO), partidul Fidesz al lui Orban şi formaţiunea populistă ANO, condusă de fostul premier ceh Andrej Babis. Este o alianță Parlamentul European, care vizează ca obiective  lupta împotriva imigraţiei ilegale, precum şi pentru transferarea mai multor atribuţii de la Bruxelles către statele membre.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă