32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalPartidul spaniol Vox, alături de Viktor Orban în Parlamentul European

Partidul spaniol Vox, alături de Viktor Orban în Parlamentul European

Partidul spaniol Vox părăsește grupul conservatorilor ECR din Parlamentul European și intră în grupul Patrioți pentru Europa, formațiune de extremă dreapta, creat de Viktor Orban.

Ziarul spaniol Il Sole 24 Ore a relatat că Santiago Abascal, liderul partidului Vox, se distanțează de aliatul său Giorgia Meloni, prim-ministru italian și președinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. Liderul spaniol dorește să se orienteze spre noua grupare de extremă dreapta în Parlamentul European. Anunțul politicianului a fost făcut în ziua în care Viktor Orban face o vizită la Moscova, în ciuda protestelor liderilor UE.

Gruparea premierului ungar, Victor Orban, are deja membrii mai multe grupări politice din diferite țări, printre care Partidul austriac al Libertății condus de Herbert Kick și de partidul populist ANO din Cehia condus de Andrej Babis. Inițitiva Premierului ungar mai are nevoie de încă două țări pentru a se constitui formal într-un grup în Parlamentul European. Formațiunea Patrioți pentru Europa este urmărit cu interes de Matteo Salvini, liderul Partidului Italia Liga, și Marine Le Pen, liderul Rassemblement National favorit în Franța, aceasta din urmă se pregătește să se afilieze.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă