20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăMarți vor fi audiați miniștrii propuși. Miercuri va fi votul

Marți vor fi audiați miniștrii propuși. Miercuri va fi votul

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, sâmbătă, ca miniştrii propuşi de premierul desemnat Nicolae Ciucă să fie audiaţi săptămâna viitoare, marţi, în comisiile de specialitate, iar plenul reunit al Parlamentului în care se va da votul de învestire, să aibă loc miercuri, la ora 12.00.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

“Am avut şedinţa Birourilor permanente reunite şi am stabilit că marţi vor începe audierile, marţi la ora 10,00, şi se desfăşoară pe parcursul întregii zile şi miercuri de la ora 12.00 va fi plenul reunit pentru votul asupra programului şi echipei guvernamentale condusă de premierul desemnat, domnul Ciucă “, a declarat Dragu, sâmbătă, la Parlament, conform agerpres.ro.

Nume vechi printre miniștrii propuși

Miniștrii desemnați sunt Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, Novak Eduard, Ministrul Tineretului și Sportului, Robert-Ionatan Sighiartău, Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Cătălin Predoiu, Ministrul Apararii Nationale, Bogdan Aurescu,
Ministrul Afacerilor Externe, Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Boloş, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Hegedus Csilla, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, Florin Roman, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Cseke Attila, Ministrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Dan Vîlceanu, Ministrul Finantelor, Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Alina Gorghiu, Ministrul Justitiei Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protectiei Sociale, Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educatiei, Mircea Fechet, Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale și Nelu Tătaru, Ministrul Sanatatii.

Lista cu miniștrii propuși și programul de guvernare au fost depuse sâmbătă la Parlament.
Premierul desemnat Nicolae Ciucă crede că Guvernul propus va întruni numărul necesar de voturi.
„Am depus la Camera Deputaților și la Senat programul de guvernare și lista Cabinetului. Doresc să menționez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creșterea prețurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă.
Acesta spune că programul de guvernare nu este nou, ci asigură continuitatea programului existent.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și miniștrii propuși au șanse mici să fie votați.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă