5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInvestigații România LiberăIncognitoMarian Godină cere demisia șefului Poliției Române după ce un șofer drogat...

Marian Godină cere demisia șefului Poliției Române după ce un șofer drogat a ucis doi tineri. Înainte de accident, polițiștii îl puteau trimite pe șofer la analize dar l-au lăsat să circule

Faimosul polițist Marian Godină cere demisia șefului Poliției Române și a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, după ce, în localitatea 2 Mai, lipsa de acțiune a polițiștilor a permis unui șofer drogat să ucidă doi tineri.

În accidentul rutier de pe raza localității 2 Mai au fost uciși doi pietoni iar alți trei au fost răniți. Cei uciși sunt un băiat și o fată, de 22 și 21 de ani. Ambii erau studenți la București, la Facultatea de Geografie, aflați la mare în vacanță.

Mașina care i-a ucis a fost un automobil Mercedes, așa-zis de epocă, foarte scump. La volan se afla un tânăr de 19 ani, Vlad Pascu. Imediat după accident, analizele au arătat că Vlad Pascu se afla sub influența drogurilor. Mașina aparținea tatălui lui Vlad Pascu.

Polițiștii din județul Constanța sunt socotiți responsabili de faptul că, cu câteva ore înainte de accident, au oprit de două ori, în trafic, mașina condusă de Vlad Pascu, iar într-una dintre aceste două situații chiar i-au găsit droguri în mașină. Totuși, în niciuna din cele două situații, polițiștii nu l-au testat pe șofer cu aparatul drug test și nici nu l-au dus la spital, pentru a-l verifica dacă, eventual, a consumat droguri.

Scuza invocată de șeful IPJ Constanța a fost că polițiștii care anterior accidentului l-au oprit pe Pascu nu aveau la ei un dispozitiv drug test.

Iată ce replică dă, pe internet, polițistul Marian Godină:

“Sunt sigur că nu s-a găsit acolo un aparat drug test, de aceea și cred că trebuie demiși șefii polițistului de la mic la mare, până la șeful Poliției Române.

Pentru că e de neconceput ca în plin sezon estival, într-o stațiune care nu e renumită pentru consum de suc de soc, poliția să nu aibă câteva aparate drug test.

În altă ordine de idei, pentru că tot văd că unii (în special polițiști) găsesc lipsa acelui aparat drept scuză, las aici articolul 22 indice 1 din OUG 195/02 în care e prevăzut că șoferul putea fi dus la spital în vederea recoltării de sânge și putea fi lăsat fără permis până a doua zi la ora 8, doar în urma examinării medicale. (făcute desigur de medic, nu de polițist)

Art. 22 (1) Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră şi în cazul în care titularul acestuia nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive, iar în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanţe psihoactive, cu ocazia procedurii de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanţe psihoactive, eliberându-se o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulaţie.

(2) Retragerea permisului de conducere se dispune până la ora 8.00 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore”

Anterior acestei postări, Marian Godină primise un mesaj de la un polițist, care îi dezvăluie că în întreg Inspectoratul de Poliție Județean Constanța nu există nici măcar un singur aparat drug test.

În seara de 21 august 2023, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că a trimis Corpul de control al MAI la IPJ Constanța, pentru a verifica modul în care au acționat polițiștii în cazul șoferului drogat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

Produse esențiale pentru curățenia de iarnă – descoperă gama completă!

În fiecare an, intrăm în sezonul rece cu promisiunea de a face din locuința noastră un sanctuar confortabil și călduros. Însă, odată cu iarna,...

ASF respinge numirea lui Septimiu Stoica membru în CA al Bursei Române de Mărfuri. Societatea condusă de Gabriel Purice, abonată la sancțiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins învestirea economistului Septimiu Stoica în Consiliul de Administrație (CA) al Bursei Române de Mărfuri (BRM), societate controlată...
Ultima oră
Pe aceeași temă