-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeEconomieMarea Britanie va majora salariul minim cu 9,8%

Marea Britanie va majora salariul minim cu 9,8%

Salariul minim din Marea Britanie va crește cu 9,8%, ajungând la 11,44 lire sterline (14,26 dolari) pe oră începând cu aprilie 2024, notează Reuters.


Ministrul de Finanțe, Jeremy Hunt, a anunțat creșterea în ajunul prezentării unei actualizări bugetare care se așteaptă să reducă impozitele și să impună cerințe mai mari celor fără loc de muncă. Aceștia vor fi presați să se angajeze. Altfel, și-ar putea pierde dreptul la beneficii.

Luna trecută, Hunt a declarat la conferința anuală a Partidului său Conservator că intenționează să crească salariul minim la cel puțin 11 lire pe oră, ca parte a obiectivului de a-l ridica la două treimi din câștigul mediu.

“Salariul Minim Național a contribuit la reducerea la jumătate a numărului de persoane cu venituri mici începând din 2010,” a declarat Hunt marți.

Creșterea importantă a salariului minim vine în contextul în care Banca Angliei avertizează că ritmul actual de creștere a salariilor – care a ajuns la aproximativ 8% la începutul acestui an – ar face dificilă revenirea inflației la ținta de 2%.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă