18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaMarea Britanie va da Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de...

Marea Britanie va da Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Storm Shadow

Marea Britanie va furniza Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow, a anunţat joi ministrul britanic al apărării Ben Wallace, ceea ce va permite armatei ucrainene să lovească depozite de muniţii, concentrări de trupe ruseşti sau depozite combustibil mult în spatele liniei frontului, transmite Reuters, conform bursa.ro.

“Astăzi pot confirma că Regatul Unit va dona rachete Storm Shadow către Ucraina. Sunt rachete cu rază lungă de acţiune, convenţionale şi de precizie”, a declarat ministrul britanic în faţa Camerei Comunelor, confirmând relatări apărute mai devreme în mass-media.

“Nu vom sta pur şi simplu de-o parte în timp ce Rusia ucide civili”, a motivat el decizia guvernului de la Londra. “Rusia trebuie să admită că numai acţiunile sale au determinat ca astfel de sisteme să fie furnizate Ucrainei”, a mai spus Wallace, care a efectuat împreună cu ministrul britanic de externe James Cleverly vizite în SUA pentru consultări cu Washingtonul asupra ajutorului militar oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Marea Britanie va da Ucrainei rachete de croazieră Storm Shadow ce vor putea lovi la peste 250 kilometri, cu cea mai mare rază de acțiune din dotarea acesteia

Kremlinul a transmis joi mai devreme că livrarea unor rachete Storm Shadow către Ucraina va primi un “răspuns adecvat” din partea Moscovei.

Având capacitatea de a lovi ţinte la peste 250 de kilometri, rachetele Storm Shadow vor fi armele occidentale cu cea mai mare rază de acţiune din arsenalul armatei ucrainene. Ministrul britanic al apărării a asigurat în declaraţia dată în parlamentul de la Londra că Ucraina i-a promis că va folosi aceste rachete exclusiv pentru operaţiuni în interiorul frontierelor sale suverane.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Unui elev de liceu din Cluj i-a explodat telefonul mobil în timpul unui curs

Momentul a fost filmat de un alt copil. În imagini se vede cum în doar câteva secunde toată sala de clasă s-a umplut...

O fetiță de 8 ani a fost agresată sexual de un tânăr de 19 ani

Totul s-a întâmplat pe o stradă din oraș, după ce agresorul a ademenit-o pe fetiță într-un loc ferit, ar fi atins-o în zonele...

Sărbătoare mare în 22 septembrie

Sfântul Teodosie de la Brazi, un martir al credinței ortodoxePe data de 22 septembrie, Biserica Ortodoxă Română face prăznuirea unui mare sfânt născut...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies