21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Boloș vrea ca reducerea fenomenelor de evaziune fiscală să se realizeze...

Marcel Boloș vrea ca reducerea fenomenelor de evaziune fiscală să se realizeze prin ținerea pasului cu ritmul inovării şi tehnologizării

Ministrul Finanţelor – Marcel Boloş a spus, marţi seară, că, pentru atingerea obiectivelor propuse privind reducerea fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscală, creşterea gradului de colectare şi prevenirea şi combaterea comerţului ilicit de bunuri ”singura şansă reală este să ţinem pasul ritmului inovării şi tehnologizării”, potrivit realitatea.net.

„Ne-am asumat reducerea fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscală, creşterea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, dar şi prevenirea şi combaterea comerţului ilicit de bunuri. Singura noastră şansă reală în acest proces este să ţinem pasul ritmului inovării şi tehnologizării”, a scris, marţi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

„Dovada că ne ținem de cuvânt sunt progresele zilnice pe care le înregistrăm cu fiecare proiect: e-factura, SAF-T, e-sigiliu sau e-transport.

Am susținut o conferință de presă la Ministerul Finanţelor în care am prezentat noutățile aduse de la 1 ianuarie Sistemului naţional RO e-Transport.
Transportatorii trebuie să știe că am extins obligația de notificare pentru toate bunurile (nu numai cele cu risc fiscal) în cazul tuturor operațiunilor (achiziții intracomunitare, livrări intracomunitare etc.).
Astfel, toate mărfurile care tranzitează punctele de trecere a frontierei sunt declarate la punctele vamale. Aceste declaraţii sunt preluate în Spaţiul Privat Virtual, după care îşi urmează cursul de verificare a riscului de fraudă fiscală.
Datele referitoare la expeditor şi beneficiar, caracteristicile, cantităţile şi contravaloarea bunurilor transportate sunt foarte utile pentru a lupta cu evazioniștii care deturnează bunurile și ajung să le vândă la negru.
Informațiile obținute prin camerele de luat vederi amplasate în punctele de trecere a frontierei vor fi asociate cu notificările din sistem și cu alte date aflate la dispoziția ANAF sau transmise de alte instituții. Astfel, ne vor ajuta să îmbunătățim analizele de risc și să combatem mult mai ușor fraudele”, a mai spus ministrul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă