19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Boloș spune că ponderea veniturilor în PIB trebuie să crească cu...

Marcel Boloș spune că ponderea veniturilor în PIB trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale faţă de 2019

În conformitate cu angajamentele asumate pentru anul 2025 și în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, România își propune să înregistreze o creștere a ponderii veniturilor fiscale în PIB cu 2,5 puncte procentuale față de nivelul înregistrat în 2019. Această măsură reflectă eforturile autorităților pentru consolidarea veniturilor fiscale și creșterea sustenabilă a economiei naționale. Astfel, prin această creștere planificată a veniturilor fiscale, România urmărește să își întărească baza fiscală și să își consolideze finanțele publice, în vederea sprijinirii dezvoltării economice durabile și a îndeplinirii obiectivelor sale financiare și sociale.

“S-a creat în spaţiul public o adevărată tragedie, că ministrul Finanţelor a început să fie clarvăzător şi să spună că în 2025 se va întâmpla nu ştiu ce catastrofă. Spune altceva ministrul Finanţelor: că în 2025 avem nişte angajamente. Şi dacă ne uităm la acele angajamente, acolo se spune foarte clar: va creşte ponderea veniturilor. Nu Boloş Marcel a scris acest lucru, nu Marcel Ciolacu, nu Nicolae Ciucă. Este scris în PNRR negru pe alb, nu-i un secret acest lucru, şi anume că ponderea veniturilor fiscale în PIB faţă de anul de referinţă 2019 trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale”, a spus Boloş, potrivit Digi24.

El a adăugat că este prematur de spus care va fi tipul de politică fiscală şi că la această întrebare va trebui să răspundă cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4, notează Agerpres.

“Care va fi calea de urmat pentru ca să ajungem la această ţintă cantitativă? Adică vom avea un impact bugetar pe care va trebui să îl urmărim din implementarea acestei reforme şi, la momentul respectiv, cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4 va trebui să dea un răspuns la această întrebare. Sigur, mă întrebaţi care va fi tipul de politică fiscală? Prematur de spus. Dacă acum m-aş hazarda să spun o măsură care va fi urmată de către România, ar putea să nu fie aşa”, a explicat ministrul Finanţelor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

STB, despre un accident produs astăzi, în care a fost implicat un tramvai

Un autoturism a virat, fără să se asigure, pe Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Floreasca din Capitală, sens Banu Manta, în fața unui tramvai din...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă