11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSocialMApN va planta un stejar, numit „Copacul Păcii”, în Parcul Carol I...

MApN va planta un stejar, numit „Copacul Păcii”, în Parcul Carol I din București

MApN anunță că miercuri va avea loc o ceremonie în cadrul căreia va fi plantat un stejar, numit „Copacul Păcii” în Parcul Carol I din București.

Potrivit MApN, cu prilejul Zilei Internaționale a Păcii, „copiii personalului român decedat în acțiuni militare, misiuni și operații internaționale, vor planta „Copacul Păcii” miercuri, 21 septembrie, la ora 11.00, în Parcul Carol I din Capitală.”

Reprezentanții militarilor spun că „activitatea onorează sacrificiul militarilor români căzuți la datorie pentru pace, în afara teritoriului national, și promovează prietenia și înțelegerea între națiuni”, conform antena3.ro.

MApN va planta „Copacul Păcii” în Parcul Carol I, iar la acest eveniment vor fi aduse flori și se va ține un moment de reculegere

Arborele plantat va fi un stejar, iar în fața acestuia va fi montată o coloană metalică pe care sunt inscripționate elementele de identificare ale copacului și prilejul cu care acesta a fost plantat.

La sfârșitul ceremoniei vor fi depuse flori și vor fi ținute momente de reculegere la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, și la Monumentul eroilor căzuți în teatrele de operații, din Parcul Tineretului.

Nicușor Dan a dat undă verde pentru reparația monumentului Fântâna Gheorghe Grigorie Cantacuzino, din Parcul Carol

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunţă că a semnat certificatul de urbanism pentru reparaţia capitală a monumentului Fântâna Gheorghe Grigorie Cantacuzino, din Parcul Carol.

„Lucrările presupun restaurarea bazinului, a cascadei şi a corpului fântânii, dar şi reparaţia instalaţiei electrice şi a celei de apă. Până în prezent au fost realizate Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), proiectul tehnic şi au fost obţinute certificatele de urbanism necesare demarării lucrărilor”, a scris edilul Nicuşor Dan, pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Nicușor Dan spune că Fântâna Gheorghe Grigorie Cantacuzino este un monument neoclasic construit de primarul din 1870

El menţionează că Fântâna Gheorghe Grigorie Cantacuzino este un monument neoclasic, construit de arhitectul Al. Freiwald şi sculptorul Karl Storck în anul 1870, la iniţiativa primarului de atunci, Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Ultimele intervenţii asupra monumentului au avut loc în anul 2005, fântâna fiind în prezent nefuncţională.

Nicușor Dan se mândrește cu lucrările de mântuială din Centrul Istoric

Un singur muncitor lucra pe Strada Lipscani din Centrul Istoric al Capitalei, la mai puțin de o zi de când primarul general Nicușor Dan se filma pe șantierele de reabilitare a pietonalului.

Cotidianul național “România liberă” a arătat încă din toamna anului trecut că străzile din Centrul Istoric al Capitalei sunt pline de gropi, din cauza pietrei cubice lipsă și a pavajelor sparte.

În urmă cu câteva săptămâni, imaginile surprinse de reporterii noștri au arătat că situația nu doar că nu a fost remediată, dar se puteau observa gropi mai mari și mai dese.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

George Simion vine cu câteva aprecieri despre eventuale candidaturi

George Simion, liderul AUR, are darul de a ne înveseli de fiecare dată când declară câte ceva în spațiul public. Perspectivele sale asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă