26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalMandatul lui Biden se joacă la pariuri

Mandatul lui Biden se joacă la pariuri

Criza din Afganistan pune presiune pe Joe Biden și pe posibilitatea ca președintele SUA să nu-și ducă la bun sfârșit primul mandat. La casele de pariuri poți paria deja dacă liderul Americii va pleca mai repede de la Casa Albă.  

Joe Biden este președintele Statelor Unite ale Americii de doar 7 luni dintr-un mandat de 4 ani. Mai are cel puțin 39 de luni în care trebuie să se ridice în fiecare zi și să ia decizii calculate, gândite în mod critic, ca lider al lumii libere.
Vocile critice au început însă să pună sub semnul întrebării că, în acest moment, Biden este capabil să ia decizii.


Mai este Biden capabil să ia decizii?

„Mi-e greu să cred că Biden poate lua o decizie bine gândită dacă dorește sau nu vafe sau ouă de la bucătarul de la Casa Albă pentru micul dejun, darămite decizii cu privire la politica externă, la cât de multe miliarde de dolari americani fără valoare vrea să mai imprime din aer și să-i cheltuiască sub masca luptei împotriva oricărei cauze sociale este la modă săptămâna aceasta sau a apărării naționale”, scrie Quoth the Raven pe blogul „Fringe Finance”.
Conform acestuia, întrebările legate de capacitatea mentală a lui Biden au intrat în etosul principal și vor persista, iar acest lucru riscă să devină o responsabilitate prea mare pentru partidul democratic.
Cel mai popular podcaster din lume, Joe Rogan, a comentat în această vară: „Nu avem cu adevărat un lider real în această țară. Toată lumea știe că și-a perdut mințile. Abia atârnă acolo".
Fringe Finance precizează că, așa cum a făcut-o în timpul campaniei sale, Biden pare să-și continue înclinația pentru o interacțiune minimă cu presa și să evite să ia întrebări de presă fără scripturi, dispersându-se cu ceea ce este de obicei o condiție prealabilă pentru orice președinte într-o democrație.
După ce a fost ales, Biden „a așteptat mai mult decât orice președinte în ultimii 100 de ani pentru a face față reporterilor”, susține ABC news.
Conform presei internaționale, în zilele selectate în care Biden iese acum la declarații, presa este, în general, repezită afară din cameră, fără să i se permită să pună întrebări. Secretarul de presă al lui Biden l-a îndemnat chiar să nu ia întrebări de la jurnaliști.
Blogul Fringe Finance subliniază că actuala criză din Afganistan reprezintă o greșală din partea lui Biden în confruntarea cu prima decizie reală de politică externă de la preluarea mandatului.
CNN a transmis: „Dezmembrarea înfrângerii SUA și a retragerii haotice în Afganistan este un dezastru politic pentru Joe Biden, al cărui eșec de a orchestra o ieșire urgentă și ordonată va zdruncina și mai mult o președinție afectată de crize și îi va păta moștenirea”.
Gestionarea retragerii SUA din Afganistan a readus în prim plan întrebarea dacă Biden este sau nu apt să fie președinte.
Douglas Murray, într-un editorial pentru Telegraph din acest weekend numit „Biden a fost întotdeauna neadecvat pentru a fi președinte, dar majoretele sale de presă de stânga nu au îndrăznit să recunoască”, a descris modul în care mass-media a ales să ignore semnele de avertizare cu Biden pe tot parcursul alegerilor, pur și simplu din dezgustul față de Donald Trump.
Murray scrie: „Se pare că lumea s-a trezit la un adevăr important săptămâna aceasta: Joe Biden este un președinte cu adevărat teribil. Este păcat că America a făcut cadou Afganistanul înapoi talibanilor pentru ca atât de mulți oameni să realizeze acest lucru.
Pentru a fi îngăduitor, existau probabil două motive pentru care acest lucru nu devenise mai evident înainte. Primul este că Joe Biden nu este Donald Trump și pentru o mare parte a planetei pare a fi o recomandare suficientă pentru a ocupa Biroul Oval. O pauză de la emisiunea Trump a atras multă lume. Dar cel de-al doilea motiv pentru care prea puțini au realizat ce avea să primească lumea de la o președinție Biden este că mass-media americană pur și simplu nu a pus întrebările pe care trebuia să le pună. Înainte de alegeri, aproape întreaga mass-media americană a renunțat să o acopere și pur și simplu a militat pentru candidatul democrat”.
Totodată, întrebările legate de sănătatea mentală a președintelui SUA nu au încetat să apară în presa internațională.


Majoritatea americanilor nu crede că Biden este „capabil mental și fizic să-și facă treaba”


Rasmussen a lansat un sondaj care dezvăluie faptul că majoritatea americanilor nu cred că Biden este „capabil mental și fizic să-și facă treaba”.
Conform sondajului, majoritatea alegătorilor nu crede că președintele Joe Biden este capabil din punct de vedere mental și fizic să-și facă treaba și suspectează că, în prezent, Casa Albă este de fapt condusă de alții.
Un nou sondaj telefonic național și online realizat de Rasmussen Reports arată că doar 39% dintre alegătorii probabili din SUA consideră că Biden face cu adevărat treaba de președinte - aceasta a scăzut de la 47% în martie. Majoritatea alegătorilor (51%) spun acum că alții iau decizii pentru Biden în culise. Alți 10% nu sunt siguri.
Documentaristul și regizorul Ami Horowitz, de asemenea, a documentat acest sentiment în urmă cu câteva zile, susținând că publicul american s-a „întors” împotriva lui Joe Biden.
Dacă publicul american s-a pornit cu adevărat împotriva lui Biden sau este în curs de a face acest lucru, partidul democrat va trebui să intervină și să facă controlul daunelor și gestionarea crizelor. La un moment dat, partidul își poate da seama că Biden este mai mult o datorie pentru partid decât un activ, iar democrații își pot concentra atenția asupra scăderii trapei cât mai mult posibil pentru 2024.
Blogul Fringe Finance consideră că strategii democrați ar trebui să lucreze deja la această soluție, înainte ca următoarea gafă publică a lui Biden să forțeze mâna. Dacă partidul inițiază o încercare de a-l elimina pe Biden din funcție, cel puțin va apărea ca și cum partidul păstrează încă un anumit control, în ciuda luptelor sale recente dintre socialiști și moderați.
„O parte esențială a gestionării unei crize este să o depășești înainte de a te depăși. Cred că acesta este un concept pe care democrații îl citesc despre acest weekend”, arată postarea Fringe Finance.
Șansele lui Joe Biden de a-și duce cu bine până la final mandatul sunt deja listate pe site-urile de pariuri din Statele Unite. Gambling.com îl are pe Biden cu șanse de doar 63% că termină primul său mandat.
PredictIt are cote de 0,26 dolari că Biden va demisiona.
Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU