21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalMalta a legalizat consumul de canabis pentru uz personal

Malta a legalizat consumul de canabis pentru uz personal

Malta a legalizat consumul de canabis pentru uz personal, fiind prima țară europeană care a luat o astfel de decizie atât de controversată. O lege în acest sens a fost votată, marți, în Parlament. 

Proiectul de lege a fost promovat de ministrul Egalității, Owen Bonnici, care a declarat că în acest fel ar putea fi combătut traficul de droguri. „Vom reduce traficul de droguri, asigurându-ne că oamenii care consumă canabis o pot face de acum încolo legal”, a spus el.Practic, odată legalizat consumul de canabis, se va înființa și o instituție care va reglementa vânzarea acestui drog. Astfel fenimenul va putea fi ținut în frâu. 

Evident, au fost multe voci împotrivă, care s-au opus vehement acestui proiect de lege care permite cultivarea, consumul șideținerea de canabis pentru uz personal, în scopuri recreative. Este vorba despre opoziția de centru-dreapta, anumite asociații medicale, dar și biserică.

Fumatul de canabis în public va rămâne însă ilegal. Mai mult, cine este prins consumând canabis în fața unui copil va fi pasibil de amenzi cuprinse între 340 și 564 USD.

Malta a legalizat și consumul de canabis medicinal

Malta, care a legalizat consumul de canabis pentru uz personal, încearcă, de asemenea, să se poziționeze ca lider european și în producția de canabis medicinal, având o legislație aprobată în acest sens încă din anul 2018. Practic, în această țară este permis prin lege ca drogul să fie folosit în scopuri medicinale și de cercetare.

Țările de Jos au, de asemenea, o atitudine liberală față de canabis, permițând vânzarea de cantități mici. Î

În Luxemburg există, de asemenea, planuri pentru legalizarea acestui drog, iar legea ar putea intra în vigoare în octombrie 2022. Deocamdată, sunt doar discuții pe această temă. Parlamentul încă nu a dat undă verde propunerii. Însă, potrivit propunerii,locuitorii cu vârsta de 18 ani ar putea crește până la patru plante pentru uz personal și ar putea avea voie să dețină trei grame asupra lor în public.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:11

VIDEO: UE nu va recunoaște niciodată anexările Rusiei din Ucraina

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat vineri (30 septembrie), într-un mesaj video, anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, afirmând că...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 220: Federația Rusă a blocat rezoluția ONU ce condamnă referendumurile

UPDATE , ora 10:36: Ihor Muraşov, directorul general al centralei Zaporojie, a fost reţinut de o patrulă rusă, a anunţat compania nucleare ucraineană de...

Elon Musk a prezentat un prototip al robotului său umanoid „Optimus”

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a prezentat vineri un prototip al robotului său umanoid "Optimus", prezicând că producătorul de vehicule electrice va putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă