37.5 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăCulturăMaia Morgenstern lansează o fină ironie, explicând ce înseamnă reziliența

Maia Morgenstern lansează o fină ironie, explicând ce înseamnă reziliența

Celebra actriță Maia Morgenstern lansează o fină ironie, explicând, într-un mesaj plasat pe internet, ce înseamnă reziliența, potrivit definiției din dicționar.

Mesajul actriței poate fi o ironie la adresa politicienilor care nu știu limba română. În ultimele luni, cuvântul reziliență este folosit intens de politicieni, în corelație cu PNRR. Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, PNRR înseamnă „Planul național de redresare și reziliență”.

Maia Morgenstern indică, pe facebook, chiar definiția din DEX a rezilienței:

„Mărime caracteristică pentru comportarea materialelor la solicitările prin șoc, egală cu raportul dintre lucrul mecanic efectuat pentru ruperea la încovoiere, prin șoc, a unei epruvete și valoarea inițială a ariei secțiunii transversale în care s-a produs ruperea respectivă.”

În mod evident, aceasta este definiția corectă, din inginerie. Niciun politician român n-a explicat încă de ce este folosit acest termen în legătură cu banii alocați României prin PNRR.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă