23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMai multe persoane au fost ucise într-un mall din Copenhaga. Un tânăr...

Mai multe persoane au fost ucise într-un mall din Copenhaga. Un tânăr de 22 de ani este atacatorul. VIDEO

Mai multe persoane au fost ucise duminică într-un schimb de focuri de armă într-un centru comercial din Copenhaga, a anunțat poliția, adăugând că a arestat un danez în vârstă de 22 de ani și că nu poate exclude că este vorba de un „act de terorism”, potrivit Reuters.

„Există mai mulți răniți, iar ceea ce știm acum este că există și mai mulți morți”, a declarat pentru jurnaliști inspectorul șef de poliție Soren Thomassen.

Thomassen a refuzat să vorbească despre posibilele motive ale suspectului și dacă acesta era cunoscut de poliție.

Poliția din Copenhaga a declarat că ofițerii au fost trimiși la centrul comercial Field’s din capitala daneză duminică după-amiaza, după ce au fost raportate focuri de armă, și le-a spus oamenilor din centru să rămână pe loc și să aștepte ajutor.

Deocamdată nu existau indicii că ar fi fost prezenți și alți trăgători, a precizat poliția.

Principalul spital din capitală, Rigshospitalet, a primit un „grup mic de pacienți” pentru tratament, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. Acesta a apelat la personal suplimentar, inclusiv chirurgi și asistente, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Presa locală a publicat imagini care arată polițiști puternic înarmați la fața locului, precum și oameni care fug din mall. Imagini publicate de tabloidul Ekstra Bladet au arătat o persoană care era transportată de către salvatori într-o ambulanță pe o targă.

„Oamenii au crezut mai întâi că este vorba de un hoț … Apoi am auzit brusc împușcături și m-am aruncat în spatele tejghelei din interiorul magazinului”, a declarat un martor ocular, Rikke Levandovski, pentru postul de televiziune TV2.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă