19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSocialMai multe elemente de muniție au fost găsite într-o pădure din Vaslui

Mai multe elemente de muniție au fost găsite într-o pădure din Vaslui

Mai multe elemente de muniţie au fost găsite, sâmbătă, de un bărbat care efectua căutări cu ajutorul unui detector de metale, într-o pădure din comuna Fereşti, județul Vaslui, conform agerpres.ro.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a intervenit pentru asanarea elementelor de muniţie, iar după ridicarea acestora pirotehniştii au delimitat un perimetru de siguranţă şi au verificat dacă pe acea suprafaţă mai sunt şi alte obiecte similare.

“La finalizarea misiunii, pirotehniştii au ridicat 53 de focoase M3, 42 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri, 17 tuburi de cartuşe calibru 7,92 milimetri, două focoase de aruncător şi o grenadă de mână. Toate elementele de muniţie descoperite şi ridicate de pirotehnişti au fost transportate într-un depozit, urmând a fi distruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia cu privire la faptul că toţi cetăţenii au obligaţia să anunţe autorităţile când găsesc astfel de elemente de muniţie şi să nu le manevreze, pentru a evita producerea unor explozii.

Muniție din al Doilea Război Mondial a fost găsită lângă Miercurea-Ciuc

Un element de muniție din al Doilea Război Mondial a fost găsit luni după-amiază în zona Jigodin, de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc, acesta fiind ridicat în siguranţă de pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, elementul de muniţie a fost găsit la marginea pădurii de un detectorist autorizat, care a sunat la numărul de urgenţă 112, potrivit agerpres.ro.

La faţa locului s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita, care a identificat elementul de muniţie ca fiind lovitură de grenadă EG2, provenind din a doua conflagraţie mondială.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Cea mai mare fabrică de oțel din Rusia a fost lovită de drone

În noaptea de 24 februarie, la Lipețk, localitate situată în vestul Rusiei aproape de granița cu Ucraina, s-au auzit explozii puternice. Mai multe drone...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă