0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSocialEvenimentMAE recomandă părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului

MAE recomandă părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului

Ministerul Afacerilor Externe a emis o actualizare a avertismentului de călătorie pentru Republica Libaneză, din cauza deteriorării situației de securitate din regiune.

Această actualizare reflectă o creștere a riscurilor pentru călătorii care se deplasează în această țară. Cetățenilor români li se recomandă să fie extrem de vigilenți și să evite călătoriile neesențiale în Liban în acest moment, pentru a-și asigura propria siguranță. Situația din Liban poate varia rapid, și de aceea este important să se țină cont de informațiile și sfaturile oferite de autorități pentru a evita expunerea la riscuri semnificative.

“MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană. Totodată, MAE recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetăţenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesităţii rămânerii pe teritoriul acestui stat”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Cetăţenii români care se află în Republica Libaneză pot solicita asistenţă Ambasadei României la Beirut, apelând numerele de telefon +961 5 924 849, +961 5 920 432, +961 5 920 452.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela direct numărul de urgenţă +961 76 775 503.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă