24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalMacron vrea ca toate crimele de război comise de forţele ruse în...

Macron vrea ca toate crimele de război comise de forţele ruse în Ucraina să nu rămână nepedepsite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franţa este hotărâtă să asigure că crimele de război comise de forţele ruse în Ucraina nu vor rămâne nepedepsite, reconfirmând că Parisul va dona un laborator mobil de analize ADN autorităţilor de la Kiev, potrivit Reuters.

După o convorbire telefonică, luni, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, Macron a salutat plecarea primei nave cu un transport de cereale din Odesa şi a spus că Europa va continua să contribuie la facilitarea exporturilor de cereale ucrainene atât pe mare, cât şi pe uscat.

Macron își dorește că toate crimele de război din Ucraina să fie pedepsite, exprimând sprijinul cu poporul ucrainean

În cursul acestei convorbiri telefonice, care a durat o oră şi jumătate, preşedintele francez şi-a ‘reafirmat sprijinul pentru poporul ucrainean şi rezistenţa acestuia’, reiterându-şi ‘hotărârea de a asigura’ că ‘crimele de război’ care ‘s-au înmulţit’ nu vor ‘rămâne nepedepsite’, a indicat Palatul Elysee, citat de AFP.

El l-a întrebat pe Volodimir Zelenski cu privire la ‘necesităţile militare, umanitare şi economice’ ale Kievului, confirmând ‘dorinţa Franţei de a continua să susţină forţele armate ucrainene pentru a le permite să reziste în faţa agresiunii Rusiei’, a mai subliniat preşedinţia franceză.

Mesajul ascuns al greilor lumii transmis lui Zelenski

Vizita greilor europeni, Macron, Draghi, Scholz, etichetată drept “neoficială” la Kiev, este prezentată de media mainstream cu un defazaj total, semn că propaganda încă își turează motoarele.

Una au fumat șefii de state și alta au spus. Înarmăm Ucraina, dar îndemnăm la începerea tratativelor de pace. Mai pe șleau, “Zely, fă-te că lupți, noi cheltuim bugetele de apărare, dar renunță dracului la zonele rusești.”

Realitatea e total diferită decât imaginile de PR, cu un Emmanuel Macron care face băi de mulțime la Kiev sau cu un Draghi zâmbind și îmbrățișându-l camaraderește pe Volodimir Zelenski.

Media stipendiată de marii profitori ai războiului nu vede decât o cursă accelerată a înarmării armatei ucrainene. Murmurul păcii nu-și face loc printre solfegiile țipate și însângerate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

Un europarlamentar PNȚCD cheamă românii la protestul AUR. Un eveniment paralel ar fi organizat de senatoarea Șoșoacă

Un europarlamentar PNȚCD, Cristian Terheș, cheamă românii la protestul AUR, care se va desfășura în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022. "V-ati saturat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă