32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalMacron nu acceptă demisia premierului. Attal rămâne deocamdată la conducerea guvernului de...

Macron nu acceptă demisia premierului. Attal rămâne deocamdată la conducerea guvernului de la Paris

Președintele francez Emmanuel Macron a decis luni să nu accepte demisia premierului Gabriel Attal, pentru a asigura „stabilitatea” țării, în contextul în care alegerile parlamentare au dus la pierderea majorității de către partidul de guvernământ în favoarea stângii.

Gabriel Attal rămâne, cel puțin pentru moment, premierul Franței, titrează presa internațională, cu toate că Parlamentul rămâne fără o majoritate clară, informează Reuters.

„Președintele i-a cerut lui Gabriel Attal să rămână prim-ministru pentru a asigura stabilitatea țării”, a anunțat Palatul Elysee într-un comunicat, conform AFP și Reuters. În același comunicat, Macron și-a exprimat recunoștința pentru eforturile lui Attal în campaniile electorale europene și legislative.

Gabriel Attal s-a prezentat luni la Palatul Elysee pentru a-și prezenta demisia, așa cum anunțase încă de duminică, respectând astfel tradiția politică franceză.

În ciuda demisiei, Attal a declarat că este pregătit să continue ca prim-ministru interimar, dar că decizia finală aparține președintelui.

Decizia de a-l păstra pe Attal în funcție vine într-un moment crucial pentru stabilitatea politică a Franței, în condițiile unui parlament fragmentat și a unei opoziții crescute din partea stângii.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă