21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban nu e de acord cu certificatul verde și vaccinarea obligatorie

Ludovic Orban nu e de acord cu certificatul verde și vaccinarea obligatorie

Deputatul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu susţine ideea pentru certificatul verde COVID, deoarece obligativitatea prezentării acestuia “încalcă grav câteva principii”, inclusiv dreptul la muncă, “o chestiune fără precedent”.

“Eu nu susţin certificatul verde şi mi se pare o măsură care încalcă grav câteva principii. Noi măsurile de restricţie (…) le-am luat în numele protejării dreptului la viaţă, care este un drept fundamental, le-am luat temporar, numai în perioade care erau necesare şi ele au fost valabile pentru toţi, pentru că, de fapt, nu aveau obiectivul decât să protejeze sănătatea şi să împiedice răspândirea virusului”, a afirmat Orban, la Realitatea Plus.

El a menţionat că, în acest context, sunt restrânse drepturi ale cetăţenilor.

“Asta cu certificatul verde, nici nu ştiu, a apărut de la nivel european în primă fază, deşi nu este adevărat, aşa cum susţin mulţi, că ne impune Comisia Europeană. Ăla este un certificat de circulaţie internaţională, dar nu este un certificat prin care să restrângi dreptul la muncă, dreptul la cultură, dreptul la educaţie, dreptul la protecţie socială. După aia, n-ai o justificare”, a explicat el.

Ludovic Orban crede că certificatul verde provoacă discriminări între vaccinați și nevaccinați

Potrivit lui Orban, ar fi vorba despre o “discriminare” între vaccinaţi anti-COVID şi nevaccinaţi.

“Se ştie clar că persoanele care sunt vaccinate sunt persoane care pot să transmită virusul. Eu nu pot, din punct de vedere epidemiologic, să justific o diferenţiere, o discriminare între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate, atât timp cât şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate pot să transmită virusul. Să afectezi dreptul la muncă, asta e o chestiune fără precedent, pentru că este o gravă afectare”, a punctat parlamentarul, conform agerpres.ro.

Fostul preşedinte al PNL a precizat, totodată, că se pronunţă împotriva vaccinării obligatorii.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă