12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăLucrul de acasă, tot mai căutat la final de an - studiu

Lucrul de acasă, tot mai căutat la final de an – studiu

Tot mai mulţi candidaţi români îşi caută, spre final de an, un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul rece, fie să le asigure un venit suplimentar. Astfel, pe platforma de recrutare online bestjobs, peste 150.000 de aplicări s-au înregistrat în luna noiembrie la joburi ce presupun munca de la distanţă.

”Spre final de an tot mai mulţi candidaţi români îşi caută un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul rece, fie să le asigure un venit suplimentar. Astfel, pe platforma de recrutare online bestjobs, peste 150.000 de aplicări s-au înregistrat  în luna noiembrie la joburi ce presupun munca de la distanţă, în timp ce expresiile „remote”, „lucrul la distanţă”, „work from home” au strâns în total peste 200.000 de căutări pe platformă”, anunţă platforma.

Un sondaj realizat de bestjobs la jumătatea anului arăta că doar 40% dintre angajaţi lucrau de la birou, în timp ce mai mult de jumătate dintre ei şi-ar fi căutat un job nou care să le ofere mai multă flexibilitate.

„Anul 2023 a fost unul dificil din punct de vedere financiar, iar suplimentarea veniturilor a fost preocuparea principală a angajaţilor români. Astfel se explică şi numărul record de aplicări pe care îl înregistrăm pe bestjobs de la o lună la alta. În apropierea finalului de an, observăm însă un interes tot mai mare pentru joburile remote şi o posibilă explicaţie în acest sens ar putea fi suplimentarea veniturilor prin necesitatea de a avea un job secundar, iar flexibilitatea unui job remote ar putea permite lucrul pentru două locuri de muncă simultan”, spune Ana Vişian, marketing manager bestjobs.

Numărul de joburi disponibile care permit lucrul de acasă în totalitate (full remote) sau parţial (hibrid) a ajuns în luna noiembrie la aproape 13.000. Cele mai multe astfel de oportunităţi sunt în Vânzări, Call Center, IT şi Marketing.

Sărbătorile influenţează foarte mult tendinţele de aplicare ale candidaţilor români. Astfel, domeniul Vânzărilor, cunoscut pentru activitatea crescută din această perioadă, capătă tot mai mult interes, aproape 200.000 de aplicări fiind făcute pentru roluri în acest sector. Managementul, IT-ul, Financiarul şi Call Center-ul rămân şi ele în topul preferinţelor candidaţilor români.

Alte joburi care au atras multe căutări în luna noiembrie pe bestjobs au fost cele de „şofer”, cu peste 50.000 de căutări, „contabil” sau „economist”, cu 49.000 de căutări şi „inginer”, cu aproape 30.000 de căutări.

În prezent, pe bestjobs sunt disponibile 35.000 de joburi, acoperind toate domeniile şi toate nivelurile de experienţă.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Societatea civilă și exprimarea ei

Provocările la adresa democrației sporesc în ultima vreme. Ele vin, în cele din urmă, din slăbirea societăților civile. Stingerea vocilor civice se observă direct sau...

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...
Ultima oră
Pe aceeași temă