25.8 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPoliticăLucian Bode s-a întâlnit cu omologul său din Bulgaria. Aderarea la spațiul...

Lucian Bode s-a întâlnit cu omologul său din Bulgaria. Aderarea la spațiul Schengen, pe masa discuțiilor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut, joi, o întrevedere cu Ivan Demerdzhiev, ministru de Interne şi vicepremier al Bulgariei, context în care cei doi oficiali au discutat despre gestionarea provocărilor la frontiera comună şi coordonarea demersurilor pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), întrevederea reprezintă o continuare a dialogului constant avut de cei doi demnitari, de la începutul acestui an, cu ocazia reuniunilor JAI, a participării la Conferinţa ministerială de la Sofia, respectiv a întâlnirilor în format videoconferinţă.

Lucian Bode şi Ivan Demerdzhiev au realizat un schimb de opinii cu privire la discuţiile avute cu miniştrii de interne din statele membre UE în perspectiva coordonării demersurilor pentru aderarea la spaţiul Schengen.

De asemenea, au fost convenite măsuri destinate consolidării cooperării la frontieră pentru a preveni şi combate migraţia ilegală şi infracţiunile conexe.

În cadrul discuţiilor, a fost evidenţiată buna cooperare operativă dintre cele două ţări, prin continuarea misiunilor comune de patrulare pe litoralul bulgăresc, în sezonul estival 2023, şi prin asigurarea unui schimb rapid de date şi informaţii.

Întâlnirea s-a desfăşurat în marja Conferinţei internaţionale „Black Sea and Balkans Security Forum” organizată la Bucureşti în perioada 18-19 mai.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă