10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalLiderii Serbiei și Ungariei au format un Consiliu Strategic. Reuniunea Consiliului s-a...

Liderii Serbiei și Ungariei au format un Consiliu Strategic. Reuniunea Consiliului s-a desfășurat în Voivodina

În provincia Voivodina din Serbia s-a desfășurat prima reuniune a unui Consiliu Strategic Serbia – Ungaria, cu participarea celor mai importanți lideri din cele două țări.

Voivodina se află pe teritoriul Serbiei, la granița cu România și cu Ungaria. Reuniunea s-a desfășurat la data de 20 iunie 2023 în localitatea Palic din Voivodina. La reuniune au participat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, și președinta Ungariei, Katalin Éva Novák. De asemenea, au participat premierul Ungariei, Viktor Orbán, și cel al Serbiei, Ana Brnabić.

Controversatul premier al Ungariei, Viktor Orbán, a sosit la Belgrad în noaptea de 19 spre 20 iunie. Președintele Vučić al Serbiei a transmis pe internet un mesaj extrem de pozitiv, în care a precizat că “dacă există un parteneriat și o prietenie sinceră, orice plan devine posibil”.

Principalele teme analizate la prima reuniune a Consiliului Serbia – Ungaria ar fi fost cele din domeniul energetic. Președintele Vučić a precizat însă că este vorba atât de relații economice cât și politice bilaterale, precum și de colaborarea în plan internațional.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...

Uniunea Europeană impune reguli pentru publicitatea politică online

Parlamentul European a adoptat marți noi reguli în domeniul publicității politice, într-un efort de a proteja cetățenii UE de interferențe străine și dezinformare....

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă