10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalLiderii G7 s-au întâlnit cu Zelenski

Liderii G7 s-au întâlnit cu Zelenski

Președintele american Joe Biden și liderii Grupului celor șapte țări (G7) au avut o întâlnire virtuală cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, în semn de susținere pentru războiul țării împotriva Rusiei, notează Reuters.

Se aștepta ca țările G7 să anunțe o interdicție asupra diamantelor rusești și măsuri de gestionare a aproximativ 300 de miliarde de euro (323,58 miliarde de dolari) în active imobilizate ale băncii centrale rusești și plafonarea prețului petrolului în cadrul G7, au declarat mai multe surse.

Biden, între timp, urma să vorbească mai târziu miercuri, insistând ca Congresul să finanțeze cererea sa ofere mai multe săptămâni pentru o asistență suplimentară de miliarde de dolari pentru Ucraina. Statele Unite intenționează să anunțe un ajutor militar suplimentar de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit unui oficial american.

“Am dori să clarificăm faptul că suntem alături de Ucraina în calitate de G7”, a declarat un oficial guvernamental japonez, adăugând că mesajul va fi întărit pe fondul îngrijorării că atenția comunității internaționale s-ar putea muta de la Ucraina la conflictul din Orientul Mijlociu.

Oficialul, care a refuzat să fie numit, a declarat că G7 își va reitera angajamentul de a impune sancțiuni puternice Rusiei pentru atacul său asupra Ucrainei, dar că detaliile sunt în curs de negociere. Oficialul nu a oferit detalii.

Zelenskiy, care s-a adresat virtual la reuniune, a făcut apel la continuarea sprijinului pentru Ucraina.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mită la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău! Doi angajați au fost reținuți de procurorii DNA

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi economistul unităţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 ore...

Lazio, victorioasă în restanța cu Torino

Lazio Roma a învins-o, joi, în deplasare, pe Torino, cu scorul de 2-0, într-o partidă restantă din etapa a 21-a din Serie A. Lazio a...

doi melteni la Washington scenariu de film de acțiune

A poposit pe biroul nostru un scenariu de film de acțiune. Ne-a fost trimis spre evaluare. Suntem tentați să-i acordăm o notă bună....
Ultima oră
Pe aceeași temă