27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSocialEvenimentLa București se va ține reuniunea la nivel înalt a celor 53...

La București se va ține reuniunea la nivel înalt a celor 53 state membre ale OMS Europa

Problematica resurselor umane calificate în Sănătate va fi dezbătută săptămâna viitoare la București la reuniunea la nivel înalt a celor 53 state membre ale OMS Europa.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a participat marți la reuniunea Consiliului ministerial formal „Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor” (EPSCO), care se desfășoară la Bruxelles.

Pe agenda miniștrilor Sănătății din spațiul european s-au aflat subiecte precum Strategia Uniunii Europene pentru Sănătate Globală, coordonarea și colaborarea post COVID-19, dar și lipsa medicamentelor cu care se confruntă țările Uniunii Europene, conform antena3.ro.

La București va avea loc săptămâna viitoare reuniunea celor 53 de state membre ale OMS din Europa, discuțiile vizând și accesul la medicamente

„Accesul la medicamente este una din componentele principale ale asigurării accesului la sănătate, iar limitările cu care s-au confruntat toate statele UE în ultima perioadă pentru anumite categorii de produse farmaceutice au avut drept cauză nu lipsa capacității de producție din Uniunea Europeană, ci lipsa de materii prime care în cea mai mare parte sunt procurate în continuare din China și India. România sprijină inițiativele care pot să asigure independența, din acest punct de vedere, statelor membre din UE și, de asemenea, sprijină colaborarea în vederea producerii substanțelor care stau la baza fabricării medicamentelor generice”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai subliniat că emergența și re-emergența bolilor transmisibile, rezistența la antimicrobiene, dar și alte probleme legate de bolile netransmisibile, de exemplu, cancerul, trebuie să fie corelate cu strategiile globale promovate de către OMS.

În opinia acestuia, toate acestea sunt posibile dacă sunt corelate cu rezolvarea problemei resurselor umane calificate în Sănătate.

„Având în vedere faptul că atât Uniunea Europeană cât și regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății se confruntă cu probleme din acest punct de vedere, săptămâna viitoare va fi organizată la București, reuniunea la nivel înalt pe această temă a celor 53 state membre ale OMS Europa”, a transmis marți Ministerul Sănătății.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Se scumpesc produsele care conțin zahăr! Prețul mâncării explodează la nivel RECORD

De anul viitor micile plăceri precum dulciurile, produsele de patiserie, dar și restul produselor alimentare pe care le punem în coș ne vor...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...

Atac terorist în Turcia – Explozie puternică în apropierea Parlamentului, la Ankara

Presa turcă scrie că schimburi de focuri au fost auzite în cartierul în care se află Parlamentul şi numeroase ministere.Numeroase vehicule de poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies