15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis, mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah

Klaus Iohannis, Președintele României a transmis un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah.

“Cu prilejul Sărbătorii de Pesah, doresc să adresez felicitări conducerii și tuturor membrilor Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, însoțite de urări de sănătate, pace şi prosperitate.

Sărbătoarea de Pesah ne invită, an de an, să reflectăm la semnificația parcursului poporului evreu spre libertate, prin credință şi biruirea unor încercări dificile.

Pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina ne îndeamnă să dăm proba solidarității, exemplul grijii şi iubirii pentru aproapele nostru. În acest context dificil, transmit aprecierea mea pentru felul în care întreaga Comunitate Evreiască s-a alăturat, cu generozitate şi responsabilitate civică, efortului național de ajutorare a vecinilor noștri aflați în suferință.

Fie ca Pesah să vă întărească în credință şi să ne apropie de triumful păcii.

Hag Pesah Sameah!”, transmite Președintele României.

Ce este Pesah

Pesah este sărbătoarea religioasă a poporului lui Israel care simbolizează eliberarea din robia egipteană și ieșirea din Egipt a fiilor lui Israel conduși de Moise și, cei 40 de ani de peregrinare prin deșert. Este o sărbătoare fixă din calendarul religios ebraic, care se desfășoară anual în perioada 14-21 a lunii nisan, lună ce marca în antichitate începutul anului ecleziastic ebraic. În timpul acestei sărbători nu se consumă pâine și nici produse dospite, potrivit Wikipedia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă